Yalancılığını dünya biliyor

Güncelleme Tarihi:

Yalancılığını dünya biliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2014 01:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beyaz Saray yönetiminin Başbakan Erdoğan’ı yalanlamasıyla ilgili “Televizyona çıktı, 4 tane tuzluk gibi dizilmiş gazeteci karşısında, sözde Obama’ya telefon etmiş, Obama da ‘Mesaj alındı’ demiş. Beyaz Saray da ‘Yalan’ dedi. Artık yalancılığını bütün dünya biliyor” dedi.

Haberin Devamı

Yerel seçim çalışmalarına 17 Aralık Operasyonu kapsamında oğlu gözaltına alınan, kendisi hakkında da fezleke düzenlenen, operasyon sonrasında Ekonomi Bakanlığı’ndan istifa eden Zafer Çağlayan’ın seçim bölgesi Mersin’de devam eden Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

HARAM PARAYLA UMRE OLUR MU

- (Zafer Çağlayan’a yönelik) Rüşvet konusunda tam çağlamış. Fezlekelerde yazıyor, 28 seferde 52 milyon dolar götürmüş. Rüşvet olarak verilmiş 700 bin liralık saat takıyor, Reza Zarrab’ın uçağıyla umreye gidiyor. AKP’ye oy vermiş vatandaşlarımıza soruyorum, haram parayla umreye gidilir mi?
- (Başbakan Erdoğan’ın eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’le yaptığı ve kendisi tarafından kabul edilen ses kaydı hakkında) Bir işadamının davası görülüyor. ‘O işadamının ceza alması gerekir’ diyor. Ses kayıtları düştü, inkâr etti mi, etmedi. ‘Ben Adalet Bakanı ile görüşürüm’ diyor. Sen hâkim, savcı mısın da o işadamının ceza almasını istiyorsun. Sonra da çıkıp ‘Yargıya müdahale etmiyorum’ diyor. Adamın bütün hayatı yalan üstüne inşa edilmiş, her adımı yalan.
- Kaset konusunda montaj raporu verdiği söylenen firmalar da bunu yalanladı. Ben ‘Yalancıdan başbakan olmaz’ diyordum. Eskiden ‘Televizyona çıkalım tartışalım’ derdim. Artık ‘Yüreğin varsa benimle televizyona çık’ demiyorum. Çünkü ben, yetim hakkı yiyenle aynı yerde durmam, bir hırsızın elini sıkmam. AKP’ye oy veren saygıdeğer vatandaşlarımıza sesleniyorum: Bu hükümete ve onun başındaki ‘Başçalan’a hâlâ oy vermeyi sürdürecek misiniz?
- (Meydanda atılan ‘Hırsız Tayyip’ sloganları üzerine) Bu ithamın sahibi olan bir insan Başbakanlık koltuğunda oturamaz. Meydanların sesini duy, sana şunu söylüyor: O koltukta adamsan oturma, adam gibi adamsan istifa et. Mersin’de Türkiye’nin vicdanına sesleniyorum: Ulusal Kurtuluş Savaşı vermiş bir ülkenin Başbakanlık koltuğunda adı şaibeye karışmış biri asla oturamaz.

Haberin Devamı

AR DAMARI OLMUŞ KÂR DAMARI

- Suat Hayri Ürgüplü, adı yolsuzluğa bulaşıyor, adam gibi adam derhal istifa ediyor, TBMM Başkanlığı’na da ‘Yüce Divan’da yargılanmak istiyorum’ diyen dilekçesini gönderiyor. Aklanıp dönüyor, bu ülkeye başbakan oldu sonrasında. Çünkü namuslu adam. Bir de buna bakın. Ar damarı yok, ar damarı çıkmış, olmuş kâr damarı. Artık bütün dünya onu şaibeli biri olarak görüyor. Yarın yurtdışına gittiğinde bir başka ülkenin başbakanı onunla karşılaştığında aklından ne geçecek?
- Şimdi ben Mersin’in vicdanına, AKP’ye oy vermiş saygıdeğer vatandaşlarımızın vicdanına sesleniyorum: Dünyanın hangi ülkesinde bir başbakanı oğlunun evinde, paralar sıfırlandığında geriye kalan para 30 milyon Euro’dur. Bunun hesabını sorun. 30 Mart’ta ya helalden ya da haramdan yana oy kullanın. Bir de çıkıp ‘O sesler montaj’ diyor. Montaj olduğunu iddia ediyorsan, ses kayıtlarını dünyanın en saygın kuruluşlarından birine gönder, telefon verilerini de açıkla. Ancak yapamaz, biliyor o da ses kaydının gerçek olduğunu.

Haberin Devamı

Yalancılığını dünya biliyor

Mersin selamı

İSTANBUL’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında evinden ekmek almaya giderken kafasına isabet eden biber gazı kapsülü nedeniyle 16 Haziran 2013 tarihinde yaralanan ve o tarihten itibaren yoğun bakımda tutulan Berkin Elvan Mersin’de unutulmadı. Mersin’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitingi sırasında bitkisel hayata giren Berkin Elvan ile ilgili ‘Diren Berkin rüsva etme bizi’ yazılı pankart açıldı. Meydanda ayakkabı kutularından sahte dolarlar da atıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!