Nefes nefese

Güncelleme Tarihi:

Nefes nefese
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2014 01:00

Türkiye’nin son nüfus ve ekonomik göstergelerine göre 5’inci büyük şehri olan Antalya’da belediye başkanlığı yarışı kelimenin tam anlamıyla nefes nefese geçiyor.

Haberin Devamı

İzmir gibi CHP’nin kalelerinden kabul edilen Antalya’da, eski başkan AK Partili Menderes Türel ile mevcut başkan CHP’li Mustafa Akaydın arasında yarış giderek kızışıyor. Aslında 2004-2009 arası başarılı bir grafik çizip sonrasında şok bir sonuçla seçimleri kaybeden Menderes Türel, 5 yıllık milletvekilliği ve parti yöneticiliğinden tekrar açık kalan hesabı kapatmak için geri gelmiş. Ama Mustafa Akaydın da bu seçimde bir o kadar iddialı. Türel’in önde olduğu konuşuluyor. Ama bu Antalya AK Parti Teşkilatı’nda tembelliğe yol açmamış. Antalya’da dün Menderes Türel “Az laf çok iş. Ağustos böceği değil Antalya için karınca olacağız” sloganıyla projelerini açıkladı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da onu yalnız bırakmadı. Projelerinin sunumunda “Bu topraklarda doğdum, yine bu topraklarda yatacağım” ifadesinin eşi Ebru Türel’i ağlatması dikkatlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

ARTILARI VAR

Antalya, Türkiye’nin birçok ilinden farklı bir yer. Çok fazla artısı var. Belki de Türkiye’nin vitrini, imajı olabilecek illerin başında geliyor. 12 milyon turist her yıl şehirden iyi veya kötü anılarıyla Antalya’nın geleceğini çizmek üzere geri dönüyor. İdeolojiden çok atılacak akıllı adımlarla çiftçisinden, turizmcisine herkes, “Kim Antalya için ne yapar?” ona bakıyor. Menderes Türel de bu nedenle kampanyayı siyasi tartışmalardan çıkarıp ülke için neler yapılabileceğine odaklıyor. Çünkü AK Parti’nin son dönemlerinde canını sıkan yolsuzluk soruşturmalarına konu ne kadar kayarsa, kampanya o kadar aleyhlerine döner. Yarışta MHP de var. CHP’liler de bu seçimde çok güçlü olduklarını ve kesinlikle alacaklarını iddia ediyorlar. Ama hem CHP’nin hem de MHP’nin AK Parti’yi sıkıştırmak için yolsuzluk ve rüşvet konusunu sürekli gündemde tuttuğu da bir gerçek. Şu anda Antalya’da AK Parti, CHP, hatta MHP çok yakın bantlarda dizilmiş durumda. Menderes Türel için seçimi almak, yarım kalan hayalinde tamamlanmamış projelerine tekrar kavuşmak demek. Dünkü sunumu da bu açıdan bakıldığında yarım kalan projelerin bitirilme sözü gibiydi. Maalesef onun döneminde başlanan bazı projeler şimdiki başkan tarafından nedense tamamlanmamış. Mesela şehrin göbeğinde Beyrut’ta savaş döneminde bombalanmış binaları andıran Belediye Başkanlığı binası gibi. Hâlâ bir çivi çakılmamış. Ama Antalya fenomen bir kent. Burada halkın ciddi bir bölümü Türkiye’nin tartışmalarından da etkileniyor ve doğal olarak “Bu son operasyonlar ne olacak?” diye konuyu gündemde tutuyor. Bu da AK Parti Teşkilatı’nı zaman zaman zorluyor.

Haberin Devamı

PROJELERE BAKAR

Geçen seçimde bazı ilçe teşkilatlarıyla Menderes Türel arasında yaşanan sorun bu kez neredeyse ortadan kaldırılmış. Esnafla daha sıcak bir ilişki kurmaya çalışıyor. Ama Antalya’da belki de yerel seçimlerin en zorlu yarışlarından birisi gerçekleşecek. Şehrin tanınan simalarından turizmci Özer Saraçoğlu’nun da dediği gibi “Antalyalı ideolojiye değil, projelere bakar. Siyasetle ilgilenir gibi görünse de herkes önce şehrinin menfaatlerini savunanın yanında olur.” Saraçoğlu haklı, gerçekten bu şehir için kim laf değil iş üretirse o kazanır. Çünkü Türkiye sadece siyasi şovlar ve kavgalardan dolayı zaman kaybetti ve hâlâ da kaybediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!