Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

BABAM NAFAKAMIZI ÖDEMİYOR

Merhaba Ayşe Abla ben Kübra. Duydum ki herkese yardım elini uzatıyormuşsun. Bu yüzden ben de senden yardım istiyorum. İki sene önce çok talihsiz bir olay yaşadık. Ailemiz dağıldı. Babamın annemi aldattığını öğrendim, çok zor olsa da bunu anneme söylemek zorundaydım ve söyledim.
Bundan sonra gerçekten çok zor dönemler yaşadım. Gerek boşanma süreci, gerekse babamın bana yönelik tehditleri psikolojimi bozmaya yetti.
Zor olsa da bunları atlatmayı az da olsa başardım. Biz beş kardeşiz. Ağabeyim ile ben üniversite okuyoruz.
İki küçük kardeşim ilköğretimde, geçimimizi ablam 1000TL ile sağlamaya çalışıyor.
Mahkemede nafaka çıkmasına rağmen babam nafakamızı ödemiyor. Çok zor durumdayım, lütfen yardım edin, ikinci öğretimdeyim.
Masraflarımı karşılayamıyorum. Artık nerden kısacağımı bilmiyorum.
Gerçekten çok zor durumdayım. Yardım ellini uzatmak isteyene duacı olurum.
Şimdiden çok teşekkür ederim Allah’a emanet olun.
Kübra

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili Kübra, okur dostlarımdan burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Av. Merve Gürcan’a da danıştım. Babana da dava açabileceğinizi, nafakayı ödememenin suç olduğunu söyledi. merve@mervegurcan.av.tr ‘den kendisinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

YARDIMA İHTİYACI OLAN BİR ANNE

Merhaba Ayşe Hanım,

İnsanların derdine deva olmanız, hayırsever insanlarla yardıma ihtiyaç duyanları buluşturmanız çok güzel.
Ben direkt konuya girmek istiyorum. Ocak ayının ortalarında kızımın okul (ilkokul 2.sınıf ) arkadaşının babası 37 yaşında aniden beyin kanaması geçirerek vefat etti. Geride
18-14-8 yaşlarında 3 erkek evlat kaldı.
Anne ile konuştuğumuzda düzenli bir gelirleri olmadığını ve kirada oturduklarını öğrendik.
Kocasının çalıştığı yerlerin SGK priminin çok büyük bir kısmının ödememiş olduğunu (8 aylık kısım ödenmiş) öğrendik.
Anneye maaş başlanabilmesi toplu bir paranın SGK'ya yatırılması gerekiyor. Çocuklara burs vermek isteyen ya da prim borcunun yatırılmasına yardım etmek isteyen hayırseverleri bu aile ile buluşturursak çok iyi olur.
Aile ile bağlantı kurabilmeniz için gerekli bilgileri ben size sağlayacağım (eğer yardım imkânı oluşur ise).

Saygılarımla.

Rengin

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili Rengin, yardım etmek isteyen olursa sana yönlendireceğim. Sevgiler.

…..

ENGELLİ BİR ÇOCUĞA YARDIM


Ayşe Hanım Merhaba,
İçinde yaşadığımız sıkıntılı günlerden bir çıkış yolu ararken bir tanıdık tavsiye etti köşenizi.
Engelli olan oğlum için anaokuluna gidebilmesi için yardım veya burs rica ediyorum.
İkiz çocuklarım var, oğlum doğum sonrasında yaşadığı sıkıntılardan dolayı serebral palsi hastası oldu. Vücudunun sağ kolu ve bacağında güç kaybı var. Fizik tedavi görüyor doğduğundan beri ve bireysel gelişim desteği alıyor.
Tam gün anaokuluna gidebilmesi için kaynaştırma raporu var. Fiziksel rahatsızlığı olduğu ve yaşıtlarından geri kaldığı için her anaokulu kabul etmiyor.
İkizlerim doğduğundan beri yaşadıkları sağlık sorunları, hastalıklar, ameliyatlar derken maddi sıkıntılar yaşıyoruz. Çocuğumun da yaşıtlarından geri kalmaması ve eğitim alabilmesi için yardıma ve desteğe ihtiyacımız var. Bulunduğumuz çevrede evimize yakın bir okul makul bir ücret ile kabul etti çocuğumu, gidebilmesi için desteğe ihtiyacımız
var. Çocuğuma yardım edebilecek birilerini bulmanızı rica ediyorum.

Bu arada Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığına bağlı Aile ve Sosyal Hizmetler İl müdürlüğü çocuklarıma geçen sene 2013 Kasım ayında kreş-anaokulu desteği verdi.
Diğer çocuğum yerleştirdikleri anaokuluna burslu olarak devam ediyor, oğlum da 2 ay kadar gitti fiziksel rahatsızlığını bilerek kabul ettiler. Daha sonra raporunda bireysel gelişim desteği alabilmesi için hafif bilişsel gerilik yazdığı gerekçesi ile verdikleri yardımı kesip okuldan attılar.
O şekilde raporu olursa okulun özel eğitim öğretmeni çalıştırması gerekir yönetmelik gereği dediler. Bilişsel geriliği olan çocuğu alamazlarmış sosyal hizmetlere bağlı anaokullarına. Halbuki 2 ay boyunca çocuğumun okula ve arkadaşlarına uyum sağladığını okulun psikologu gerek sözlü ifadelerle gerekse her gün eve gelen gözlem kağıtlarında yazılı ve imzalı olarak bildirmişlerdi.
Çocuğuma yapılan bu haksızlık hayli üzüyor beni. Engelli olmak onun suçu değil. Sosyalleşmesi ve topluma kazandırılması ve iyi olması gerek. Verdiğim bu mücadelede bize el uzatabilecek dostlar arıyoruz.

Tek ricam bilhassa çocuğuma ait özel bir durum ve hassas bir konu olduğu için ismimi yayınlamazsanız çok sevinirim. Size iletişim bilgilerimi veriyorum bize yardım etmek isteyen olursa siz de verin lütfen bizi ziyaret etmek isterlerse de bekleriz.
Sitede yayınlanmayacağından emin olduğum içinde size çocuklarımın resmini gönderiyorum.
Bu arada sağlık kurulu raporunu ve kaynaştırma raporunu da isterseniz size gönderebilirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Teşekkürler

Haberin Devamı

CEVAP: Geçmiş olsun. İnşallah sağlıkla büyütürsünüz onları. Okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa sana yönlendireceğim. Sevgiler.


….

KEFİL OLDUM

Merhabalar Özlem ben,
Zamanında birine kefil oldum, nerdeyse 15.000 borcum oldu, ailemin sayesine çoğunu kapattık ama 4-5 bin arası borcum kaldı.
Bankalardan kredi çekemiyorum, puanım çok düşük. Denemediğim yöntem kalmadı. Çok çaresizim ailemin de durumu belli. Babam emekli, onları çok üzdüm daha fazla üzemem, bana bir yol gösterin. Asgari ücretle çalışıyorum. Senet ile borç para alabilirim, ölmeyi bile düşündüm. Biraz Allah korkum olmasa yapardım ama uçurumun kenarındayım. Allah kimseyi darda, çaresiz bırakmasın.
Bana akıl verin ne olur bir hafta içinde en az bin lira bulmam lazım.
Özlem
CEVAP: Sevgili Özlem, okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa sana yönlendireceğim. Lütfen ölüm kelimesini mecazen bile kullanma, aklından çıkart. Sevgiler

….

Haberin Devamı

BURS VERMEK İSTİYORUM

Ayşe Hanım Merhaba,

03.03.2014 tarihli köşenizde yayınlanan Burs istiyorum başlıklı Fatma isimli üniversite öğrencisine küçük bir meblağ da olsa yardımcı olmak istiyorum. Biliyorum ki hayat çok zor ve bizim pırıl pırıl genç arkadaşlara ihtiyacımız var. İletişim bilgilerini tarafıma gönderebilirseniz memnun olurum.

Cansu B.
CEVAP: Sevgili Cansu, iletişim bilgileri sana gönderildi. İyi ki varsın. Sevgiler.

…..

BURS YARDIMI

Merhaba Ayşe Hanım,

24 Şubat 2014 tarihli yazınızdaki Acil burs yardımı başlıklı Dilara kardeşime yardımcı olmak istiyorum.
Kendim de üniversite öğrencisi iken zorluklarla çalışarak bugünlere geldim. Bugün genç bir makine mühendisiyim.
İletişim bilgilerini rica ediyorum.
C.K
CEVAP: Sevgili C.K iletişim bilgileri sana gönderildi. İyi ki varsın. Sevgiler.


…..

Haberin Devamı

BURS YARDIMI OLUR MU?

Yazıp yazmamak arasında çok düşündüm Ayşe Abla, kısaca durumumu anlatayım. Babamın çok borcu var ve bana pek yardımları olmuyor. Ben çalışmayı denesem de olmadı, derslerimi olumsuz etkiledi.
Kira ücretimi nasıl ödeyeceğim kara kara düşünmeye başladım ve köşenizi gördüm. Bir yardım olacak mı bilmiyorum yine de yazmak istedim. Burs yardımı olur mu? Çok çaresiz kaldım. Allah rızası için yardım edin.

CEVAP: okur dostlarımdan burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.


….


BİLGİSAYAR, GİYSİ VE AYAKKABI

Ayşe Hanım, sizin yazılarınızı okuyorum herkese yardımcı oluyorsunuz.

Benim kızkardeşimin iki kızı var, bilgisayara ihtiyaçları var. Lise ikinci sınıf, kıyafet de ayakkabı da olabilir. Anne çalışmıyor, sadece baba çalışıyor, asgari ücret. Anneye, babaya da olabilir.

Ben teyzeyim, benim adresimi veriyorum.

CEVAP: okur dostlarımdan burs, giysi ya da bilgisayar vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

….

KIYAFETLER VE KİTAP

Ayşe Hanım merhaba,
Sabah yazınızı okurken aklıma geldi, bizim ev kalabalık olduğu için çocuk kıyafetleri, büyük kıyafetleri (hepsi temiz, yıpranmamış ) ve kitap var ihtiyaç sahiplerine gönderebileceğimiz, yardımcı olursanız sevinirim.
Bu arada yazılarınızı büyük bir keyifle takip ediyorum, 1969 doğumluyum Gırgır ve Fırt’ı çok iyi hatırlıyorum, rahmetli babanız ve amcanızla büyüyüp, espri ve mizah anlayışımızı onlar şekillendirdi, iyi varlarmış, mekânları cennet olsun. Allah size ve sevdiklerinize uzun ömürler versin diliyorum. Hoş bu ortamda uzun yaşayıp göreceklerimize ne kadar katlanacağız o da ayrı…

Sevgiler, iyi çalışmalar

Serhan
CEVAP: Sevgili Serhan, okurlarımdan talep eden olursa sana yönlendireceğim. Sevgiler.


……..

OKULUMA YARDIM

Merhaba,

03-03-2014 tarihinde yayınlanan “okuluma yardım lütfen” başlıklı yazıdaki Ferit Kapçak'ın iletişim bilgilerini alabilir miyim?

Elif
CEVAP: Sevgili Elif, iletişim bilgileri sana gönderildi. İyi ki varsın. Sevgiler.


……..

BESİME'YE TEK SEFERLİK YARDIM

Ayşe Hanım merhaba,

3 Mart 2014 tarihli köşe yazınızda yardım talebinde bulunan Besime adlı arkadaşa bu ayki maaşımdan arttırdığım 100 TL ile tek seferlik de olsa bir yardımda bulunmak istiyorum. Keşke düzenli yardım edebilsem fakat şu an yalnızca tek seferlik bir yardımda bulunabiliyorum. Belki ufak tefek bazı ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olur. İletişim bilgilerini gönderebilir misiniz?

Şimdilik sadece bu kadarını yapabiliyorum. İnşallah ileride daha fazla insana yardımcı olabilirim.

İsmimi yayınlamazsanız sevinirim.

İyi ki varsınız.

CEVAP: İsimsiz meleklerim iyi ki varsınız, hep diyorum, yardımın küçüğü büyüğü olmaz, hepsi bir açık kapatır. İletişim bilgileri sana gönderildi. Sevgiler.


…….

ÇOK AMA ÇOK ÇARESİZİM


Merhaba Ayşe Hanım,

Ben de birçok kişi gibi hayatın yükünü tek başına sırtında taşımaya çalışanlardanım.
7 yıldır çalışıp aileme yardım ediyordum. Şimdi işsizim, işsizlik maaşı alıyorum. 2 ay sonra düğünüm var ama o güne kadar yaşayamam.
25.000 TL borcum var. Bu borçlarım da nişan yaptığımdan, babam ameliyat olduğu için 3 ay çalışmayıp eve ben bakmak zorunda olduğumdan ve üstüne bir de kendim ameliyat olduğumdan dolayı biriken borçlar. Ve nişanlımın ve kendi ailemin bu durumdan haberi yok.
Çok zor durumdayım ben, yardımcı olacak biri olursa uzun vadede borcumu ödemek isterim.
Allah rızası için biri de bana elini uzatsın bu borçları kapamadan evlenemem ve iyice köşeye sıkıştım.
Artık hiçbir çözüm yolum kalmadı. Size ve sizleri okuyan hayırseverlere yalvarıyorum. 25000 TL’nin tamamı olmasa da bir kısmını bile verseler bana çok büyük bir iyilik yaparlar. Benim bu borçlarımı sadece annem biliyor, babam çok sinirli olduğu için söyleyemiyoruz. Annem de benimle birlikte perişan oluyor benim son umudumsunuz...
Şebnem

CEVAP: Sevgili Şebnem, yardım etmek isteyen olursa sana yönlendireceğim. Sevgiler.


…..

BEBEK KIYAFETİ

Ayşe Hanım Merhaba,

Elimizde 2-3 koli civarında bebek kıyafeti mevcut. Eğer bu bebek kıyafetlerine ihtiyacı olabilecek bildiğiniz kişiler var ise, iletişim bilgilerini paylaşabilirseniz kayda değer sayıda bebeğe yardımcı olabileceğimizi düşünüyoruz.

Tekrardan teşekkürler,
Engin

CEVAP: Sevgili Engin, bebek kıyafetleri talep eden olursa sana yönlendireceğim. Sevgiler.

YOL PARASI BULUP ANNEMİ GÖRMEYE BİLE GİDEMEDİM

Merhaba Ayşe Abla,
Ben ailemden uzakta okuyorum. Biz 5 kardeşiz, ailemin durumu pek iyi değil. Kardeşlerim de okuyorlar. Babam yok. Abim tek bir maaşla bizi okutmaya çalışıyor. Annem kanser hastası, geçen ay ağırlaşmıştı. Bana para yollayamadılar. Yol parası bulup annemi görmeye bile gidemedim.
Cebimde beş kuruş param yok. Çok zor durumda kaldım. Kiramı ödeyemedim. Bir çıkar yol da bulamadım. Çok çaresizim.
Maddi, manevi sıkıntı çekiyorum. Yardıma ihtiyacım var ne olur yardım edin.

CEVAP: okur dostlarımdan burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

….

KÜÇÜK BİR ÇOCUĞA BAKMAYA GİDİYORUM

Merhaba Ayşe Hanım

Ben 17 yaşında lise üçüncü sınıf öğrencisiyim. Biz 4 kız kardeşiz, bir ablam üniversiteye gidiyor, diğeri de üniversiteye hazırlanıyor, küçük kardeşim 9 yaşında.
Babam güvenlik, annem ev hanımı, babamın geliri 6 kişiye bakmaya zor yetiyor.
Ben de küçük bir çocuğa bakmaya gidiyorum, destek olmaya çalışıyorum.
Harçlığımı çıkarıyorum. Ablamlarla aynı odada kalıyoruz, zor ders çalışıyoruz. Kendimi acındırmak istemiyorum, utanıyorum da bunları yazarken. Sizden isteğim bana burs verebilecek birilerini bulmanız. Şimdiden çok teşekkür ederim hoşçakalın.

CEVAP: okur dostlarımdan burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

……….

YARDIMA İHTİYACIM VAR ACİL


Ayşe Abla,
Ödeyemediğim 3 aylık yurt kiram var, ev sahibi sıkıştırıyor, geçen dönem başında yardım etmiştiniz, çok teşekkür ediyorum size.
Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum, ailemin durumu bahsetmiştim size ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, yemin ediyorum okulu bırakıp gidesim var.
Korkuyorum okullar 3 ay sonra kapanacak ve borcum daha duruyor. Sizden yardım bekliyorum, çevrenizden, eşiniz, dostunuz varsa bana yardımcı olabilecek lütfen.
Zaten bu son senem, şu borcumu kapatayım, başka bir şey istemiyorum.
Lütfen bana geri dönerseniz çok sevinirim.
Elif
CEVAP: Sevgili Elif, okur dostlarımdan burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

………

NAFAKA ALMIYORUM

Ayşe Abla,
Bursa ihtiyacım var yardımcı olabilir misin? Aydın’da hemşirelik okuyorum. Annem babam ayrı, nafaka almıyorum.
Şeyma

CEVAP: Sevgili Şeyma, okur dostlarımdan burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.
…..


AİLEM BENİ AKRABAMLA EVLENDİRMEK İSTİYOR, OKUMAMI İSTEMİYOR

Merhaba Ayşe Abla,
Ben Dilara, daha önce yazmıştım, ailem beni akrabamla evlendirmek istiyor, okumamı istemiyor.
Bense okuyup kendi paramı kazanmak istiyorum, kimseye minnet etmek istemiyorum.
Ailem çok fakir, durumları yok, bu yüzden bana her ay yardım edebilecek bir okur çıkar mı acaba, daha önce yardım aldım ama bir kereye mahsustu, onunla da arkadaşlarımdan aldığım borçları ödemiştim. Yine çok zor durumdayım lütfen yazımı yayınla ablacığım.
Dilara

CEVAP: Sevgili Dilara, okur dostlarımdan burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.


….

RADYO PROGRAMCILIĞI

Merhaba Ayşe Hanım,

1981 doğumluyum.
21 aylık bir oğlum var.
6 senedir sekreteryaya bakıyorum
Hayalini kurduğum meslek radyo programcılığı
Ben haftasonları radyo programı yapmak istiyorum
Radyo ile ilgili tecrübem yok
2001 yazında …Fm'de, 2003 yazında da Radyo ..'de staj yaptım.
Nerden, nasıl başlayacağım?
Ulusal bir radyoda görev almam kolay olmasa gerek.
Ne dersiniz var mıdır bir öneriniz?
Burcu

CEVAP: Sevgili Burcu, ulusal radyolar bu konuda deneyimli olan kişileri elbette öncelikli olarak tercih edeceklerdir. Bence öncelikle bir 10-15 dakikalık örnek program hazırla ve bu kaydı çalışmak isteyebileceğin radyolara yolla. Böylece dikkatlerini çekebilirsin. Başarılar.
….

ÇOCUKLARIM ÜŞÜMESİN

Ben bir anneyim, üç tane çocuğum var, ellerinizden öper.
Her anne gibi çocuklarım için canımı verebilirim.
Benim dünyadaki en kıymetli varlıklarım onlar.
Okul derslerinde de çok başarılılar. Hiç belgesiz karne
Getirmediler. Ancak maddi anlamda sıkıntı yaşamaktayız. Koca bir kış geldi, geçiyor çocuklarım ayaklarındaki yırtık ayakkabılarla okula gidip geliyorlar. İçim gidiyor ama elde yok avuçta yok.
Üzerlerine giyinecek kalın bir şeyleri de yok. Ben sizden Allah rızası için yardım istiyorum. Müjdeli haberlerinizi bekliyorum.
Resmiye
CEVAP: Sevgili Resmiye, okur dostlarımdan burs ya da giysi vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.


…….

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Ayşe Abla merhaba,

Ben sizi köşenizde yayınlanan Leyla Hanım’ın yazısı için rahatsız edecektim.
Benim iletişim bilgilerimi istemiş ancak dönüş yapmadı rica etsem bana verebilir misiniz ben ulaşayım Leyla Hanım’a, teşekkür ederim.
İsmet
CEVAP: Sevgili İsmet, maalesef sana iletişim bilgisi gönderemeyeceğim. Yetiş Ayşe’de sadece yardım etmek isteyenlere yardım talep edenlerin bilgilerini tek taraflı olarak gönderiyoruz. Leyla Hanım eminim en kısa sürede seninle iletişime geçecektir. 1-2 hafta içinde iletişim kuramazsan beni haberdar et yeniden olur mu? Sevgiler.
….

BİTLİS'İN MUTKİ İLÇESİ’NİN ULAŞ İLKOKULU

Merhaba, çalışmalarınızı gördüm çok takdir ettim gerçekten. Bitlis'in Mutki ilçesinin Ulaş İlkokulu’nda çalışıyorum. Anasınıfı olmak üzere 1, 2, 3 ve 4. Sınıflar bulunmaktadır okulumuzda. Öğrencilerimizin gerek kırtasiye malzemeleri olsun gerekse ansiklopedi, hikâye kitapları ihtiyacı bulunmaktadır. Yardımcı olursanız biz de öğrencilerimiz de çok mutlu oluruz, şimdiden teşekkürler

Ulaş ilkokulu Mutki/Bitlis
Okulumuz Mutki ilçesi’nin Yenidoğan köyüne bağlı Ulaş mezrasında bulunmaktadır. Anasınıfı dâhil olmak üzere 1, 2, 3 ve 4. Sınıflar mevcut. Toplam 77 öğrencimiz var.

İHTİYAÇLARIMIZ:

*Öğrencilerimizin seviyesine uygun hikâye kitapları
*Anasınıfı öğrencilerimiz için boyama kitapları
*Kırtasiye Malzemeleri (defter, kalem, silgi, kuru boya, pastel boya, sulu boya, yapıştırıcı, elişi kağıdı, fon kartonu, çizgisiz kağıt, makas )
*Ansiklopedi
*Yazıcı
Anasınıfı Öğretmeni: Nursen HAKYOL: ey_yar345@hotmail.com
Okul Müdürü Ümit TEMİZEL: 0544 201 88 13
Okul Sabit Telefon Numarası: Yok
Okul Açık Adresi: Ulaş İlkokulu Yenidoğan Köyü Ulaş Mezrası Mutki/Bitlis
….

BİZ DE YARDIM İSTİYORUZ

Merhaba, ben yeni yapılan bir okulda maddi durumu kötü olan ama geleceği ışıl ışıl olan mini mini birinci sınıf öğrencilerimin öğretmeniyim. Sınıfımda duvar ve kara tahta dışında hiçbir şey yok. Bana yardımcı olabilir misiniz?
Ayşe
…..

9 HAZİRAN İLKOKULU-ORTAOKULU GÖÇKÜN KÖYÜ İNEBOLU /KASTAMONU

Ben Kastamonu'nun İnebolu ilçesine bağlı bir köyde ücretli olarak çalışıyorum.
4.sınıfların öğretmeniyim. Çocukların imkânları kısıtlı, ben elimden geldiğince destek oluyorum ama yeterli olmuyor. Onlar için kırtasiye malzemesi kalem, silgi, dosya, boya, defter gibi ihtiyaçlarım var. Ayrıca test kitapları ve kitaplık oluşturmaya çalışıyorum hikâye, roman vb ihtiyaçlarım var. Sayın Aral, okuldaki arkadaşlarla görüştüm listeyi hazırladılar.

İHTİYAÇLARIMIZ

*Her sınıf seviyesinde testler (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.sınıflar)
*Hikâye kitapları, romanlar ve 1.ve 2.sınıf öğrencilerimiz için okuma kitapları
*Kırtasiye malzemeleri (kalem, silgi, dosya, boya, defter, gibi )
*A4 kâğıdı
*Beden eğitimi araç gereçleri, masatenisi için raket, top, file
*Satranç takımı
*Yazıcı
Şimdiden teşekkürler.

Öğretmen Nezahat KÖKSALAN: Nezahatkoksalan@gmail.com

Okul Sabit Telefon Numarası: 0366 828 13 27

Okul Açık Adresi: 9 Haziran İlkokulu-Ortaokulu Göçkün Köyü İnebolu/Kastamonu

Okul Web Adresi:
1)9 Haziran İlkokulu: http://dokuzhaziranilkokulu.meb.k12.tr/
2)9 Haziran Ortaokulu: http://dokuzhaziranortaokulu.meb.k12.tr/

CİZRE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ CİZRE/ŞIRNAK

Merhaba, ben Cizre'de görev yapan bir edebiyat öğretmeniyim. Yardımları görünce çok umutlandım. Bizi de kitapsız bırakmayacağınıza olan inancım arttı. Okulumuzun kitap ihtiyacı var. Kitapla aydınlanan ve her gün size minnettar olacak gençlerimiz yardımlarınızı bekliyor. Şimdiden çok teşekkür ederim tüm öğrencilerim ve okulumuz adına.

İHTİYAÇLARIMIZ

* Lise öğrencilerine yönelik romanlar, hikayeler, araştırma kitapları,
*YGS-LYS hazırlık kitapları.
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Kader İSPİR: kaderispir@gmail.com
Okul Sabit Telefon Numarası: 0486 616 87 56
Okul Açık Adresi: Cizre Çok Programlı Lisesi Konak Mahallesi Şırnak Caddesi İlçe Emniyet Müdürlüğü Yanı Cizre /Şırnak
Okul Web Adresi: http://cizrecpl.meb.k12.tr/

Yazarın Tüm Yazıları