'Aydınus olmadı diyorsa olmamıştır'

Güncelleme Tarihi:

Aydınus olmadı diyorsa olmamıştır
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2014 00:12

Lutfi Arıboğan, Akhisar maçında yaşandığı iddia edilen küfür olayı için böyle konuştu.

Haberin Devamı

Hakemler üzerinde baskı oluşturup sonuç almaya çalışmak gibi bir prensipleri olmadığını belirten Galatasaray İcra Kurulu Başkanı “Bu tarz bir davranış, bizim spor yöneticiliği politikamıza uygun değil” dedi.

EVİNDE ağırladığı Akhisar Belediyesi’nin 6-1’lik flaş bir sonuçla deviren Galatasaray, maç içerisinde Melo’ya küfür ettiği iddia edilen hakem Fırat Aydınus’u tartışmaya devam ediyor. Tribünlerin ikinci yarı boyunca protesto ettiği, kamuoyunun da büyük tepki gösterdiği olayla ilgili maç sonrası gece 23.00 sularında MHK Başkanı Zekeriya Alp ve G.Saray Kulübü arasında bir telefon görüşmesi yapıldı. Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ise konuyu “Fırat Aydınus böyle bir olay olmadı diyorsa olmamıştır” diyerek noktaladı.

MÜDAHİL OLMAYI GEREKLİ GÖRMÜYORUZ
MAÇ sonrasında Arıboğan’ın, Başkan Ünal Aysal’la görüştükten sonra küfür olayı hakkında MHK Başkanı Zekeriya Alp’e düşüncelerini ilettiği ortaya çıktı. Alp, olayı görmediğini belirtirken Arıboğan da kelle avcılığı yapmadıklarını ifade edip “Olmuşsa da maç içinde insani bir şeydir” diye konuşmuştu. Dün Hürriyet’in ulaştığı Arıboğan konuyla ilgili “Fırat Aydınus böyle bir olay olmadı diyorsa olmamıştır. Hakemler üzerinde baskı yaratıp sportif sonuç almak için çalışmak bizim tarzımız değil. Spor yöneticiliği politikamıza da uygun değil. Ayrıca ortada bir yanlışlık varsa bu TFF ile MHK’nın görev sorumluluğudur. G.Saray olarak konuya müdahil olmayı gerekli görmüyoruz. Kaldı ki Melo’nun da bu konuda bir talebi olmamıştır” dedi.

Haberin Devamı

‘YAPTIRIMI GÖRMEK İSTİYORUZ'
GALATASARAY Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, Fırat Aydınus’un Melo’ya söylediği sözlerin gayet açık olduğunu ama herkesin tepki anında ağzından benzer şeylerin çıkabileceğini söyleyip “Tabii bunun yaptırımı olması gerekir, bu yaptırımı bekliyoruz. Olmasa çok iyi olur ama olduğu zaman da yapacak bir şey yok. Bu bir reaksiyondur. Bunun yaptırımının ne olduğunu görmek istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!