Şiddete karşı seferberlik çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Şiddete karşı seferberlik çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2014 01:33

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Adliye önünde basın açıklaması düzenleyen Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi, kadına yönelik şiddete karşı toplumsal seferberlik çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Merkez Başkanı Av. Tülay Çelikyürek tarafından okunan açıklamada, “Kadınların toplumsal yaşama katılmalarının önündeki engellerin kaldırılması ve kadına yönelik her türlü şiddetin sona erdirilmesi için tüm toplumu dayanışmaya ve mücadeleye çağırıyoruz” denildi. Aile içi şiddet ve çocuk yaştaki erken evliliklere de vurgu yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye’de kadınların yüzde 41,9’u hayatının herhangi bir döneminde şiddete uğramaktadır.

EVLİLİĞE YAŞ SINIRI

18 yaş altındaki kız çocuklarının fiziksel, ruhsal ve toplumsal hayattaki gelişimini tamamlayamadan evlendirilmeleri kadına karşı şiddettir. Erken yaşta evlilikleri destekleyen herkes de bu şiddete ortak olmaktadır. Yapılacak yeni yasal düzenlemelerle, Türk Medeni Kanunundaki evlilik yaşı alt sınırının, 18 yaş bitirildikten sonra olarak yeniden düzenlenmesi, erken yaşta evlilik sorununa karşı verilecek mücadelede önemli bir adım olacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!