Nişantaşı’nda çok vahim bir olay yaşadım

Nişantaşı Valikonağı caddesinde bir Roman kızı yanımdan geçerken kafamdan aşağı yapışkan, kum misali bir şey döktü. Ardından koluma çarptı ve hızla koşmaya başladı...

Haberin Devamı

Sevgili Feyza Hanım, eski bir Nişantaşı sakini olarak bir zamanlar güvenle yaşadığım ve genç kızlığımın geçtiği bu yerde şimdi size aşağıda belirttiğim bu tür olayları yaşamak çok üzücü. Bu yaşadığımı daha geniş kitlelere duyurmak ve insanları son derece dikkatli olmaları hususunda uyarmak adına sizinle paylaşıyorum. Belki yetkililerin dikkatini sizin sayenizde çekebiliriz. Bugün öğle saatlerinde Valikonağı caddesinde doktor muayenesinden çıktıktan sonra doktorun verdiği ilaçları almak için eczane ararken, karşımdan gelen üç Roman kızı dikkatimi çekti. Karşıdan bana doğru hızla geliyorlardı, ne olduğunu anlayamadan, biri yanımdan geçerken kafamdan aşağıya yapışkan, kum misali bir şeyi döktü. Ben ne oldu, nereden geldi bu diye üstüme başıma bakarken kız birden koluma çarptı ve koşmaya başladı.
Saniyelerle ifade edilebilecek bir süre ama çantama baktığımda kapağının açıldığını fark edince, kızı yakalamak için koşmaya başladım. Tabii o kadar hızlı koşuyor ki onu değil ama yanımdan geçen diğer arkadaşını yakalamayı başardım.
Yakalayınca “ben yapmadım ama arkadaşım yaptı” demeye başladı. Kolundan tuttuğum gibi arkadaşını bulmadan kendisini bırakmayacağımı ve polise haber vereceğimi söyledim. Kız klasik olarak ağlamaya başladı. O sırada çantamdan o çarpmanın şiddetiyle anahtarımın düştüğünü fark etmedim. Ancak yanımda annem vardı, ben koşarken bir bey anahtarı bulup anneme teslim etmiş.Belli ki orada bir çete var, baktılar ki iş sıkı ve ben polise bildirmek hususunda kararlıyım, birden onların tipinde birkaç adam beni ablukaya aldı.

Çalınan bir şey olmadığına göre kafanıza bu sıvıyı “şaka yapmak için dökmüş olabilirler” gibi saçma sapan bir şeyler söylediler. Ne olduğunu anlayamadan, yakaladığım kızı kaçırdılar. Kız koşarken de “koş acele et” diye bağırıyorlardı.
Sonuçta hiçbir şey yapamadan, kafama yediğim ne olduğunu bilmediğim o yapışkan sıvıyla eve gelmek zorunda kaldım. Bu memleket ve geleceği için bir kez daha üzüldüm. İstanbul’un en nezih yerinde böyle bir şey olursa, başka yerlerde kim bilir neler oluyor diye düşündüm. Sizlerle de paylaşmak istedim çünkü bu olaydan sonra etraftaki birkaç kişi bana bunların bazen de insanların yüzüne limonlu su püskürttüklerini ve bu şekilde kapkaç yapmaya kalktıklarını anlattı. “Verilmiş sadakam varmış” diyeceğim ama gerçekten tüm sinirlerim bozuldu. İnşallah bu tür olaylar emniyetin ve polisin kulağına artık gider ve kesin etkili çözümler bulurlar. Rumuz: Siz de dikkat edin

Haberin Devamı

Notre Dame De Sion okulumdan bir arkadaşımın aktardığı bu olay, gerçekten kanımı dondurdu. Bu şekilde daha ne ciddi olaylar yaşanabileceğini düşündüm. Umarım bu bir uyarı olur da kentimizin en nezih semtlerinde bile gerçekleşen bu tür olaylara emniyet yetkilileri gereken müdahaleyi yaparlar.

Yazarın Tüm Yazıları