Üsküp Vakfı’na Aslan bağış

Güncelleme Tarihi:

Üsküp Vakfı’na Aslan bağış
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2014 01:07

Ayakkabı kutusunda bulunan paralardan 1 milyon Euro’nun iade edildiği açıklandı.

Haberin Devamı

YOLSUZLUK soruşturması kapsamında eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın evinde bulunan bağış parası olduğu iddia edilen 1 milyon Euro Üsküp Eğitim ve Kültür Vakfı Türkiye Temsilciliği’ne iade edildi.

ÜSKÜP Eğitim ve Kültür Vakfı Türkiye Temsilciliği’nin avukatı Ömer Faruk Hansu, İstanbul merkezli soruşturma kapsamında eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın evinde bulunan bağış parası olduğu iddia edilen 1 milyon Euro’nun vakfa iade edildiğini söyledi.

Hansu, yaptığı yazılı açıklamada, 2006’da Makedonya Üsküp merkezli olarak, Türkiye ve Makedonyalı bir grup hayırsever tarafından kurulan Üsküp Eğitim ve Kültür Vakfı’nın, Makedonya Cumhuriyeti kanunlarına göre faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Hansu, 17 Aralık operasyonu olarak bilinen operasyon sonucu, Süleyman Aslan’ın evinde bulunan ve vakfın Üsküp hesabına havale edilmek üzere kendisine teslim edilen ancak havalesi gerçekleştirilememiş olan 1 milyon Euro tutarındaki bağış ve yardım paralarına da suç şüphesi nedeniyle el konulduğunu hatırlattı. Hansu, şöyle devam etti:

“Fiziki olarak yetersiz ortamlarda eğitim hizmeti vermeye çalışan üniversitemizin ve zor koşullarda öğrenimlerine devam eden öğrencilerimizin mağduriyetinin bir an evvel sona erdirilmesi amacıyla, Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin kampüs inşaatı devamının sağlanması ve müşkülatlı durumda olan vakfın hem gayesi hem de devam eden eğitim faaliyetleri önündeki zorlukların aşılması için, tarafımızca, 11 Şubat’ta İstanbul 22. Sulh Ceza Mahkemesi’ne bağış paralarının iadesi isteminde bulunulmuştur. İstem ve taleplerimizi değerlendiren mahkeme, 4 Mart’ta talebi kabul ederek, vakfa ait olan 1 milyon Euro’nun Üsküp Eğitim ve Kültür Vakfı Türkiye Temsilciliği’ne iadesine karar vermiştir.”

Haberin Devamı

Hansu, bu kararla, rüşvet olduğu algısı yaratılan paraların hakikate uygun olarak bağış olduğunun tespit edildiğini kaydetti. Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın bağış olduğu iddia edilen paraları neden evinde tuttuğu gizemini koruyor. Süleyman Aslan’ın evinde 3 ayakkabı kutusu içerisinde 4.5 milyon dolar bulunduğu açıklanmıştı. Vakfın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge’nin yapıyor.

BAKMADAN GEÇME!