Eyvah, erken boşalıyorum!

Cinsel hayatı aktif olan her 10 erkekten 7’si hayatının bir döneminde erken boşalıyor.

Haberin Devamı

Aslında tıp literatürlerinde ‘sürekli olarak ya da yineleyici biçimde, çok az bir cinsel uyarılma ve erkeğin istemesinden önce boşalmanın olması’ olarak tanımlanan erken boşalma, kişiden kişiye veya çiftten çifte değişebilen bir kavram... Ancak erken boşalma cinsel ilişki denemelerinin yüzde 50’sinden fazlasında meydana geliyorsa, ciddi bir cinsel uyum sorunu olarak kabul ediliyor. Bundan daha azı her erkekte dönemsel olarak görülebiliyor. Birçok erkeğin ve çiftin mahrem yaşamını olumsuz yönde etkileyen erken boşalma, sıklıkla vajinaya giriş sırasında ya da hemen vajinaya girer girmez ortaya çıkıyor. Ancak en ileri halinde penis daha vajinaya girmeden veya penise herhangi bir uyarı olmadan yalnızca cinsel düşünceler bile dahi boşalmayı tetikleyebiliyor.

Haberin Devamı

TEDAVİ EDİLEBİLİYOR

Unutulmaması gereken şey, erken boşalma yüzde 100 tedavi edilebiliyor ve her erkek veya çift bu problemden kurtulabiliyor. Bunun için ilk önce erken boşalma probleminin varlığını erkeğin ya da çiftin kabul etmesi gerekiyor. İkinci olarak erken boşalmanın kendiliğinden düzelmeyeceğinin bilinmesi önem taşıyor. Üçüncü olarak bu problemi kökünden ve kalıcı olarak çözmeye erkeğin ya da çiftin istekli olması ve tedaviye açık olması gerekiyor.

NEDEN OLUYOR?

Uygunsuz ortamlarda, yanlış düşünce ve duygularla mastürbasyon alışkanlığı, stres veya aşırı duygusal gerilim, beyindeki kimyasal dengesizlik, partner ilişkisindeki çatışmalar, doğru bilinen yanlışlıklar, tecrübesizlik, bazı ilaçlar ve bedensel hastalıklar erken boşalmaya yol açabiliyor. Problemin kökeni ne olursa olsun, erken boşalma zamanla ereksiyonu devam ettirememeye, cinsel isteksizliğe, partner ilişkisinde çatışmalara, ruhsal sıkıntılara ve istenilen anda boşalma sağlayamamaya yol açan boşalma refleksini kontrol edememeye yol açıyor.

ÇÖZÜMÜ ÇOK KOLAY

Erken boşalma çözümü en kolay cinsel sorunların başında geliyor. Erken boşalma sorunu yaşayan erkeklerin veya çiftlerin cinsel yaşamlarını ve hayat kalitelerini arttırabilmeleri için bir cinsel terapiste, cinsel terapi almak için başvurmaları gerekiyor. Çünkü erken boşalma sadece psikolojik değil, psikolojik ve biyolojik faktörlerin birleşimi sonucu oluşan kompleks bir rahatsızlık olabiliyor. Muti-disipliner anlayış doğrultusunda erken boşalmayı değerlendiren bir cinsel terapistte, en kısa sürede bu sorunla erkeğin veya çiftin başa çıkmasını sağlayabiliyor. Buradaki en önemli husus serinkanlılığı korumak ve hemen müdahalede bulunmak… Genelde, zaman içinde problem daha da zorlaşıyor, içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor ve böyle bir durumda tedavi zorlaşabiliyor, aşırı stres ve huzursuzluklara yol açabiliyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

Erkek, bir kadını sevdiğinde birinci hedefi onu mutlu etmektir. Erkeğin iyi taraflarını ve başarılarını takdir eden, mutlu olan ve mutlu görünen bir kadın erkeğin ilgi odağında olur. Ancak erkek eve geldiğinde mutsuz bir kadın görünce zafer yerine yenilgiyle karşılaşmış olur, kadının mutsuzluğu erkeğin başarısızlığını simgeler...

Yazarın Tüm Yazıları