Beşiktaş galibiyete kilitlendi

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş galibiyete kilitlendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2014 11:20

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında yarın Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Eskişehirspor'u konuk edecek Beşiktaş, galibiyete kilitlendi.

Haberin Devamı

Trabzonspor beraberliğiyle başladığı sezonun ikinci yarısında Kayseri Erciyesspor, Gaziantepspor, Kasımpaşa ve Bursaspor'u mağlup etmeyi başaran siyah-beyazlı takım, son iki haftada kaybettiği 5 puanla şampiyonluk yarışında ciddi bir darbe aldı. Galatasaray'a deplasmanda 1-0 yenilen, Medical Park Antalyaspor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda golsüz berabere kalan "Kara Kartallar", ligin ilk yarısında deplasmanda 1-0 yendiği Eskişehir'u İstanbul'da da mağlup ederek, yeni bir galibiyet serisi yakalamak istiyor. Beşiktaş ile Eskişehirspor arasında saat 19.00'da oynanacak mücadeleyi hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

Necip Uysal ve Hutchinson cezalı

Teknik direktör Slaven Bilic, yarın oynanacak maç öncesi cezalı ve sakat oyuncularının çokluğu sebebiyle sıkıntı yaşıyor. Siyah-beyazlı takımın orta sahasında kilit rol oynayan Atiba Hutchinson ve son maçlarda savunmanın sağında görev yapan Necip Uysal, Medical Park Antalyaspor maçında gördükleri sarı kartla cezalı duruma düştü. Sezon başından itibaren Bilic'in farklı pozisyonlarda kullandığı ve zaman zaman sağ bekte oynattığı Hutchinson'ın yanı sıra Necip'in yokluğunda Galatasaray ve Medical Park Antalyaspor karşılaşmalarında yedek soyunan Serdar Kurtuluş'un forma giymesi bekleniyor.

Almeida ve Fernandes de yok

Beşiktaş'ta cezalı oyuncuların yanı sıra sakat oyuncuların olması da teknik heyeti endişelendiren bir diğer konu olacak. Medical Park Antalyaspor karşısında sakatlanan Almeida ve tedavisine devam edilen Fernandes de yarınki maçta forma giyemeyecek. Uzun süredir takımdan ayrı olan Sivok ve arka adalesinde yırtık meydana gelen Dany'nin tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği bildirildi. Bu oyuncular da yarınki maçta oynayamayacak.

Veli Kavlak ve Olcay Şahan ceza sınırında

"Kara Kartallar"da Eskişehirspor karşılaşması öncesi sakat Fernandes'in dışında Veli Kavlak ve Olcay Şahan sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu iki oyuncu, yarınki karşılaşmada sarı kart gördükleri takdirde 25. haftada deplasmanda Çaykur Rizespor ile oynanacak karşılaşmada forma giyemeyecek.

Orta alan Jones'a emanet

Geldiği günden bu yana takımın adeta can simidi haline gelen ve farklı bölgelerde şans verilse dahi mücadelesiyle alkış alan Hutchinson'un yokluğunda, orta alanda geçtiğimiz hafta ilk kez Beşiktaş forması giyen Jermaine Jones'un şans bulmasına kesin gözüyle bakılıyor. Milli takımlardan dönen ve son antrenmanda takımla birlikte çalışan Oğuzhan Özyakup da teknik heyetin kilit adamlarından biri olacak. Siyah-beyazlılar, takımın gol makinesi Almeida'nın yokluğunda, "Nöbetçi Golcü" olarak adlandırılan Ömer Şişmanoğlu'nu ise forvette kullanacak. Sakatlığı nedeniyle geçen hafta forma giymeyen ancak hafta içindeki antrenmanlarda takımla birlikte çalışan Gökhan Töre'nin de yarınki karşılaşmada forma giymesi bekleniyor.

Eskişehirspor galibiyete hasret

Ertuğrul Sağlam'ın teknik direktörlüğündeki Eskişehirspor ise bu sezon aldığı beraberliklerle dikkati çekiyor. Süper Lig'deki son galibiyetini 19. haftada sahasında Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup ederek alan "Es Es", 4 haftadır 3 puan yüzü göremiyor. Fenerbahçe galibiyetinin ardından Galatasaray'a 3-0 yenilen ve düşüşe geçen Sağlam'ın talebeleri, Sivasspor, Medical Park Antalyaspor ve Kasımpaşa ile yenişemedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!