Yağmura devam

Güncelleme Tarihi:

Yağmura devam
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2014 01:41

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava kütlelerinin etkisinde kalmaya devam ediyor. Dün öğleden sonra da güneybatı kesimlerden başlayarak yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi. Yurt genelinde bugün yağış bekleniyor.

Haberin Devamı

PAZARTESİ BALKANLAR SOĞUĞU
Yağışların yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Türkiye, pazartesi günü yağışlı havaya ilave olarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın da etkisine girecek.

Son yağışlar çare olmadı

İSTANBUL Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, "İstanbul'da barajların doluluk oranı şu anda 28.9. Bu oran kuraklık yaşanan 2008 yılının mart ayında 36.32 seviyelerindeydi. Yani biz artık bu işin sonuna gidiyoruz" dedi. Şen, mart ayının yağışlı geçtiğini fakat yine de Türkiye'de etkili olan kuraklığa karşı birtakım önlemler alınması gerektiğini belirtti. İçme suyu açısından İstanbul'da kuraklığın büyük sıkıntılara neden olabileceğini vurgulayan Şen, "Mayısta yağışlardan ümidi keseceğiz" diye konuştu. m AA


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!