Yarım milyon resmi çocuk gelin

Güncelleme Tarihi:

Yarım milyon resmi çocuk gelin
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2014 01:41

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2014 yılında çocuk gelin konusunda ciddi adımlar atılması için harekete geçti.

Haberin Devamı

Bu sorunun yoğun olduğu illerde okullardan camilere, sağlık ocaklarından evlere kadar çalışma yapacak olan bakanlık, konuyla ilgili vahim tabloyu da yıl yıl açıkladı. Buna göre, 2002 yılından itibaren toplam 504 bin 957 çocuk 16-17 yaşında resmi olarak gelin oldu.

Muş’ta, Rize’de sığınma evi yok Kadın sığınma evleri ile ilgili bilgilere göre Bartın, Bitlis, Muş, Niğde, Rize ve Sinop illerinde kadın konukevi bulunmuyor.

İki pilot ilde 64 buton aktif

Pilot uygulama yapılan Adana ve Bursa’da kadınlara verilen güvenlik butonları da açıklandı. Adana’da mahkeme kararı ile 73 butonu verildi ve bunlardan 31’i aktif. Bursa’da verilen 53 butondan 33’ü aktif olarak kullanılıyor.

90 bin çocuk mağdur

Türkiye’de son 2 yılda küçük yaştaki kız çocuklarına yönelik taciz, tecavüz, cinsel sömürü ile ilgili 90 bin 483 dava açıldı. Son bir yılda hayati tehlike altında olup mahkemelere başvuran kadınlardan 50 bini hakkında koruma kararı çıkarıldı. Sığınma evlerine son 2 yılda 7 bin kadın başvurdu. 3 yılda 17 bin kız çocuğu için kayıp başvurusu yapıldı.

Haberin Devamı

Evlendirmek isteyen ağabeye uzaklaştırma

DÜNYA kadınlar günü öncesinde Ankara 11’inci Aile Mahkemesi Hâkimi Mustafa Karadağ son derece önemli bir koruma kararına imza attı. Hâkim, para karşılığı kız kardeşini zorla evlendirmek istediği iddia edilen ağabeye karşı koruma kararı verdi.

TEDAVİ EDİLMELİ

Boşandıktan sonra Ankara’da ailesinin yanına taşınan S.Ş. (25) ağabeyi Y.Ş.’nin (37) kendisini darp ettiğini, 20 bin lira karşılığı evlenmeye zorladığını belirterek, koruma kararı istedi. Hâkim, zorla evlendirmek isteyen ağabeye karşı 6 ay boyunca tedbir koydu. Mahkeme, ağabeyin kız kardeşine yaklaşmamasına ve tedavi edilmesi için hastaneye sevkinin sağlanmasına da hükmetti. Oya ARMUTÇU / ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!