30 milyonun umudu başka bahara kaldı

Güncelleme Tarihi:

30 milyonun umudu başka bahara kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2014 01:04

TÜRKİYE’NİN seçim gündemi, 30 milyon insanın umutlarını da başka bahara bıraktı.

Haberin Devamı

Birçok prim affı ve sosyal güvenlik kolaylığını içeren torba kanun düzenlemesi seçim öncesi çıkarılamadı. Çalışan kadınlara kreş, memura 8 bin TL evlenme yardımı, 4C’lilere kadro da belirsiz bir tarihe kalan düzenlemeler arasında yer aldı.

SEÇİM SONRASINA KALDI

Son 1 yıldır Türkiye’nin tartıştığı ve birçok insanın hayatını yakından ilgilendiren düzenlemelerde “rötar” var. Bunların başında sosyal güvenlik torba kanunu geliyor. Söz konusu torba kanunun içinde gelir sağlık sigortası testi yaptırmayanların borçlarının yeniden yapılandırılması, emeklilik için yaşı bekleyenlere sağlık hakkı verilmesi, Bağ-Kur borçlarının yeniden yapılandırılması ve taşeron işçilerin haklarının iyileştirilmesi yer alıyor. Başbakanlığa sevk edildiği belirtilen düzenleme için Çalışma Bakanı Faruk Çelik, “seçim sonrasını” gösterdi. Ancak seçim sonrasında da yaklaşan cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler nedeniyle düzenlemenin yine ertelenebileceği belirtiliyor. Paketin içinde yer alan taşeronluk düzenlemesi, işçi sendikalarının önemle beklediği konuydu.

BİZ ANLAŞMIŞTIK AMA...

Gündemdeki diğer düzenlemeler ise henüz bir yasa taslağına dahi dönüşmeden, seçim gündemi içinde başka bir bahara ertelendi. Bunların başında da kadınlara yönelik istihdam paketi geliyor. Birçok tartışmaya neden olan ve çalışan kadınların çocuk sayısının artırılmasını hedefleyeceği belirtilen pakette, anne olan kadınların daha kolay emekli olması, çalışan kadına kreş desteği verilmesi, çocuk başına verilen mali desteğin artırılması, hamilelilik döneminde ödünç işçilikten yararlanılması düzenlemeleri yer alıyordu. Ancak bir süre gündemde tutulan kadın istihdam paketi, şu an itibariyle ertelenmiş konulardan biri. Memurlara 8 bin TL evlilik yardımı yapılması ve 4-C kapsamında çalışanların kadroya alınması da gündeme gelmiş ve tartışılmış konulardan, ancak bu iki konuda da şu anda bir tarih bulunmuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!