90 dakika pas yap top gösterme

Güncelleme Tarihi:

90 dakika pas yap top gösterme
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2014 06:40

Ersun Yanal’ın Trabzonspor maçının taktiğini böyle belirledi.

Haberin Devamı

Sezon başından bu yana uzun toplarla oynayan sarı lacivertlilerde Yanal Trabzon karşısında değişikliğe gidiyor. Deneyimli teknik adam, öğrencilerine kısa pasa dayalı hücum anlayışı aşılıyor.

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Ersun Yanal, Trabzonspor karşısında bambaşka bir taktikle sahada olacak. Sezon başından beri uzun toplarla oynayan ve rakipten pres ile top kapma üzerine taktikle sahaya çıkan sarı lacivertliler Trabzon’un özel durumu nedeniyle bambaşka bir taktikle sahada olacak. Yanal’ın bu maçtaki tek felsefesi “pas” yapmak olacak…Yanal bu maçın özelinde sezon başından beri ısrarla uygulamaya çalıştığı hızlı oyun felsefesinden ödün verecek ve rakibi coşturmamak üzerine kurulu bir taktik ile sahaya çıkacak…

TOP BİZDE KALSIN TAKTİĞİ
ERSUN Yanal rakibin baskı yapacağını ve Fenerbahçe’yi zor durumlara sokmak isteyeceği düşüncesi ile topun ayaklarında kalması üzerine çalışmalar yaptırıyor. Dün yapılan çift kale maçta da Yanal, oyuncularından sürekli olarak pas yapmalarını istedi ve topun uzun oynanmamasını vurguladı. Ersun Yanal’ın rakibin atmosferin de etkisiyle saldıracağını ve bu nedenle hızlı oyuncularını rakibin arkasına sarktırmayı hedeflediği öğrenildi.

HER DETAYI HESAPLIYOR
TAKIMINA özellikle ofsayt çalışmaları da yaptıran Fenerbahçe Teknik Direktörü, galibiyet için her detayı önemsiyor. Basit hatalarla gol yemek istemeyen başarılı teknik adam oyuncularından ne olursa olsun karşılaşma boyunca sakin kalmalarını istiyor. Böylece rakibin belirli bir andan itibaren hızının düşeceğini ve boş alanlar bulacaklarını hesaplayan başarılı teknik adam karşılaşmanın şifresini bol pas ve disiplinli oyun olarak belirledi.

Haberin Devamı

Fener yenerse sözümüz olmaz

Yakup Aslan, “Fenerbahçe hakkaniyetle bizi yenerse üzülürüz ama bir sözümüz olmaz” dedi.

TRABZONSPOR Basın Sözcüsü Yakup Aslan, F.Bahçe maçında taraftarların desteğine ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Fenerbahçe gelip hakkaniyetle iyi futbol oynayarak, hakem de haksızlık yapmadan bizi yenerse üzülürüz ama Fenerbahçe’ye söyleyecek hiçbir sözümüz olmaz” diye konuştu.

‘İntikam peşinde değiliz’

Aslan, “1996’da Trabzon’da olaylar yaşanmıştı. O zaman da şehrimiz baskı altına alınmış, taraftarlarımızın motivasyonu bozulmuş, bu futbolcularımıza yansımış ve şampiyonluğu kaybetmiştik. Bu hava yine yaratılıyor. İntikam peşinde değiliz” dedi.

Haberin Devamı

Deniz Lisesi’nden F.Bahçe’ye ziyaret

TRABZONSPOR maçı hazırlıklarını sürdüren F.Bahçe’de dünkü idmanı Heybeliada Deniz Lisesi’nden ziyarete gelen 3 subay, 1 astsubay ve 23 öğrenci de izledi. Antrenmanın bir bölümünü yöneticilerden Mahmut Uslu, Yalçın Haker ve Selim Kosif takip etti.

Roma’ya da Benfica’ya da uçmayacak

Salih Uçan’ın menajeri, yurt dışından gelen tekliflere rağmen Salih’in F.Bahçe’de kalacağını söyledi.

F.BAHÇE’’nin genç yıldızı Salih Uçan’ın menajeri Ömer Uzun, oyuncusuyla ilgili iddialara son noktayı koydu. Benfica’nın Salih ile ilgilendiği haberlerine anlam veremediğini belirten Uzun, “Dünden beri 6 Portekizli gazeteci beni arayarak Salih’i sordu. Daha önce de İtalyan gazeteciler Salih Uçan’ın Roma’ya transferini soruyorlardı. Salih ne Roma’ya gidecek ne de Benfica’ya” dedi. Ömer Uzun, “Başkan Yıldırım, Salih’e ‘Sana teklifler var ama seni hiçbir yere bırakmayacığım’ dedi. Salih de işine konsantre oldu” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!