Fethiye İşletme Fakültesi’nin temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Fethiye İşletme Fakültesi’nin temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2014 16:18

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi’nin temelleri atıldı. İlk etapta beş bölümün devreye gireceği birim 4 bloktan oluşacak. 450 dönüm arazi üzerine kurulacak fakültenin bir bölümünü Fethiye Belediyesi yaptırıyor. Geriye kalan bloklar ise sivil toplum kuruluşları ve Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ile inşa edilecek.

Haberin Devamı

Fethiye Belediyesi tarafından yapımına başlanan Fethiye İşletme Fakültesi A Blok’u 4 bin 837 metrekare inşaattan ve 4 kattan oluşacak. Binanın bodrum katında sığınak ve ısı merkezi yer alacak. Diğer katlarda ise 8 adet 120’şer kişilik derslikler ve 40 adet öğretim görevlisi odaları bulunacak.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu temel atma töreninde ,“Karaçulha’da 15 bin civarında nüfus var. 10 yıl içerisinde bu sayı 30 bin seviyelerine çıkacak. Bu okulumuzun önemini ortaya koyuyor” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil ise fakültenin açılmasıyla ilk etapta 5 bin, ileriki zamanlarda ise 30 bin öğrencinin burada eğitim göreceğini söyledi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise kente sadece öğrenci gelmeyeceğini hatırlatarak, "Burası ilçe ekonomimize katkı sağlayacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!