Cavcav'dan Beşiktaş'a cevap

Güncelleme Tarihi:

Cavcavdan Beşiktaşa cevap
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2014 15:15

Kulüpler Birliği ve Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, yabancı oyuncu kuralının değiştirilmesi ile ilgili olarak Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören’in 18 kulübün imzasını getirin yaklaşımına anlam veremediğini söyledi.

Haberin Devamı

Oy birliği sağlanamayacak ise 15-16 kulübün çoğunluğu bir anlam ifade etmiyor mu ?

Kulüpler Birliği ve Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, birlik toplantısında, yabancı oyuncu sayısının gelecek sezon 6+2 olarak uygulanması yönünde 14-15 kulübün mutabakata vardığını, bununla ilgili medyada çıkan haberlere anlam veremediğini belirtti. Cavcav, “6+0+4 kuralında bizden imza almayanlar, şimdi neden 6+2 için 18 kulübün birden imzasını istiyor” diye konuştu. Kulüplerin menfaati için çalıştığını, 4 yabancının tribünde oturmasının büyük bir ekonomik külfet getirdiğini vurgulayan Cavcav şunları söyledi:

“Bugün bakıyorum medyada bir şeyler yazılıp çiziliyor. İçerde tamam diyenler, dışarıda farklı konuşuyor. Gelecek sezon bu sayı düşecek ve kulüpler daha zor durumda kalacak. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile konuştum. O da benim düşüncelerimi paylaştığını söyledi. Biz yabancı sevdalısı değiliz ama şartları iyi belirlemek gerekiyor. Sözleşmesi devam eden oyuncular var. Yeni gelen yabancılar var. Bunun için kulüplere 3-4 yıl süre tanınır, biz de yabancı oyuncu sayımızı ona göre düşürürüz. Alt yapıdan en fazla oyuncu yetiştiren kulübüz ve yabancı sınırlaması en çok bizim işimize yarar. Ancak, tüm kulüpleri düşünmek zorundayız. Yıldırım Demirören, Beşiktaş kulüp başkanlığı döneminde sınırsız yabancı talebinde bulunuyordu. Kendisi kulüp başkanlığı yaptığı için halimizden daha iyi anlar diye düşündük ama beklediğimiz gibi olmadı. 6+0+4 diye bir kuralı Avrupa’da bir federasyon başkanı uygulamaya koysun, stadın yakınından geçirmezler. Oynatmadığın 4 oyuncuya para verilmesi kadar saçma bir şey olur mu? Demirören, 18 kulüp imzalasın o zaman gerekli düzenlemeyi yapalım diyor. 6+0+4’ü getiriken bizden kimse imza almadı. O dönemde, kulüp başkanları sözlü olarak olumlu yaklaşım gösterdi. Bugün, 15-16 kulüp bu konuda uzlaşmış. Fenerbahçe birliğin toplantısına katılmıyor, imza atmıyor. Ligden de havuzdan da çekilirim diye tehdit ediyor. Böyle söylemler kulüpler arasında husumete yol açıyor. Trabzon çıkıp, onlar gelmeyecekse bundan sonra biz de gelmeyiz diyor. Kasımpaşa farklı bir tavır ortaya koyuyor. Bunlar yaşanırken oy birliği sağlamak mümkün mü. Fenerbahçe imzalamıyor diye biz neden mağdur olalım. Mecliste kanun çıkması için 550 milletvekilinin hepsinin mi imzasına gerek duyuluyor. Oy birliği sağlayın ne demek. Oy çokluğu bir anlam ifade etmiyor mu ?

FEDERASYON KARŞI ÇIKIYOR

Geçen yıl Haziran ayındaki Federasyonun Mali Genel Kurul’undan önce Kulüpler Birliği olarak biraraya geldiklerini ve 6+2 için imza topladıklarını hatırlatan Cavcav, “O günlerde 15 takım imza vermiş. Bunların içinde Beşiktaş da var. İmza vermeyenler, toplantıya katılmayan Fenerbahçe ve Bursaspor ile yanlış hatılamıyorsam Kayserispor. Kulüplerin yüzde 90’ı yabancı sayısının, 6+2 olmasını istiyor. O gün imza verenler bugün niye farklı konuşuyor, aklım almıyor” dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı olarak, maç naklen yayınları ve futbolun pazarlanması konusunu satın alabilmek için çalışma yaptıklarını dile getiren Cavcav, “Avrupa’nın bir çok liginde bunlar lig kurulu eliyle, kulüpler tarafından organize ediliyor. Biz de bunu ülkemizde uygulamak için gündemimizin ilk sırasına aldık. Futbol Federasyonu’nun, maçların planlanması, hakem atamalarının yapılması ve disiplin kurallarının uygulanması gibi alanları organize etmesi planlanıyor. Ancak, Federasyon buna şiddetle karşı çıkıyor. Tüm bu taleplerimizi, Kulüpler Birliği olarak yazılı şekilde federasyon yönetimine ileteceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!