Iraklı Bakan'ın oğlu, uçağı geri döndürdü

Güncelleme Tarihi:

Iraklı Bakanın oğlu, uçağı geri döndürdü
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2014 01:23

Lübnan'dan Irak'a gitmekte olan MEA Havayolları'na ait bir yolcu uçağı, Irak Ulaştırma Bakanı'nın oğlunun uçağı kaçırması üzerine geri döndü.

Haberin Devamı

MEA Havayolları'nın dünkü Beyrut-Bağdat seferini yapmak üzere havalanan yolcu uçağı, 6 dakikalık bir gecikmeyle saat 12.40'ta kalktı. Gecikmenin sebebi, uçağın yolcularından Irak Ulaştırma Bakanı Hadi el Amiri'nin oğlu Mehdi el Amiri ve arkadaşının tüm anonslara ve son çağrıya rağmen uçağa gelmemesiydi.

Kapıya geldiğinde uçağın kalkmış olduğunu fark eden ve öfkeden çılgına dönen Bakan'ın oğlu Amiri, "O uçağın Bağdat'a inmesine izin vermeyeceğim" dedi ve kalkıştan 21 dakika sonra uçak Beyrut'a geri döndü.

Havayolu şirketinin yetkilisi ise yaşanan bu olayın ardından "Bu çok rahatsız edici bir durum çünkü düpedüz adam kayırma" diye konuştu.

Irak tarafı ise uçağın Beyrut'a geri döndüğünü doğruladı ancak gerekçe olarak Bağdat'taki havalimanındaki temizlik çalışmaları nedeniyle hiçbir uçağın inişine izin verilmemesini gösterdi. Ulaştırma Bakanı'nın basın danışmanı, Bakan'ın oğlunun yolcu listesinde bile olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Bağdat'taki havalimanından ismini vermek istemeyen bir yetkili ise söz konusu saatlerde havalimanındaki trafiğin normal seyrinde ilerlediğini, yaklaşık 30 uçağın iniş yaptığını, geri döndürülen tek uçağın ise söz konusu uçak olduğunu söyledi.

Irak Ulaştırma Bakanı Hadi el Amiri, önceleri silahlı olduğu bilinen Bedir Tugayı'nın lideri konumunda ve Başbakan Nuri el Maliki'nin de en yakın müttefiklerinden.

Iraklı Bakanın oğlu, uçağı geri döndürdü

Birçok Iraklı, ülkedeki siyasi isimlerin yakınlarının kendilerini yasalardan üstün gördüğüne inanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!