'Erdoğan biat etmiş bir devlet oluşturmak istiyor'

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan biat etmiş bir devlet oluşturmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2014 20:49

Okan KONURALP/GİRESUNCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi’nin Ergenekon tutuklusu eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında oy birliğiyle aldığı kararı “Tarihi bir karar” olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

Giresun’da bugün düzenlenen yerel seçim mitingi sonrasında Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Anayasa Mahkemesi’nin oy birliğiyle aldığı Sayın Başbuğ karar tarihi bir karardır. Hepimiz bundan sonraki süreci de dikkatle izleyeceği. Gerekçeli kararı da hep birlikte göreceğiz” dedi.

TOPLUM VİCDANI REDDETMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, “Anayasa Mahkemesi’nin aldığı karar bağlamında yeniden vurgulamak gerekirse İlker Başbuğ’un hapse atılması, tutuklanması, yargılanması zaten toplumun vicdanında kabul görmemiş, karşılık bulmamıştı. Toplum bu kararı vicdanen ve ahlaken reddetmişti. Anayasa Mahkemesi en azından aldığı bu tarihi kararla bir hatayı da düzeltmiş oluyor” açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN O KOLTUKTA OTURAMAZ

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın Aydın Doğan’ın Yargıtay’daki davasına müdahale konuşmasını doğrulamasına ilişkin olarak ise “Erdoğan, yargısı ve yasama organıyla kendisinin sözünden çıkmayan, kendisinin istediği gibi karar veren, kendisine yüzde yüz biat etmiş bir devlet oluşturmak istiyor. Bunun en somut örneği de kendisini de inkar edemediği ses kayıtları olmuştur. Erdoğan artık o koltukta oturamaz” değerlendirmesini yaptı.

ERDOĞAN KİRLİ BİR KİŞİDİR

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, “Erdoğan artık, Anayasayı ihlal ettiği, yargıya müdahale ettiği, ihaleye fesat karıştırdığı, istediği kişilere ihale verdiği ortaya çıkmış; çocuklarının evinde milyonlarca euronun bulunan kara ve kirli bir kişidir. Onun yükünü Türkiye çekemez. O koltuktan ayrılması lazım. Eğer Türkiye’ye saygısı varsa ülkenin tarihine saygısı varsa o koltuktan çekilmesi lazım” çağrısı yaptı.

26 MART’TA TBMM TOPLANABİLİR

“Sadece biz değil AKP’li milletvekili arkadaşlarımızın da ortaya çıkan tablodan rahatsız olduğunu, vicdan azabı çektiklerini biliyorum” diyen Kılıçdaroğlu, “Dört bakan hakkında TBMM’ye gelen fezlekelerin ele alınması amacıyla 26 Mart’ta TBMM toplanabilir. Bu yönde bir çalışma yürütüyoruz” bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!