Erdoğan Malatya'da konuştu

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan Malatyada konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2014 17:36

AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gibi adamların, Pensilvanya ile birlikte boğazından haram geçmemiş yavrularına iftira etme yarışına girdiğini belirterek, "Benim rahmetli anneme hakaret edecek kadar adisin, seviyesizsin. Terbiyesiz herif hem hakareti yapıyor, hakareti yaptıktan sonra da 'a unuttum ya o rahmetli olmuş' diyor" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, partisinin Malatya mitinginde yaptığı konuşmada, çocuklarının dördünün de imam hatip mezunu olduğunu belirterek, erkek evlatlarının katsayısı nedeniyle, kızının ise başörtüsü nedeniyle ABD'de de okumak zorunda kaldığını söyledi.

Kızlarının başörtülü olarak yurt dışında okuduklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya' diyor ya şair, işte bunlar bizim kızlarımıza parya muamelesi yapmak istediler. Bu Kılıçdaroğlu, Bahçeli gibi adamlar, boğazından haram geçmemiş yavrularıma iftira etme yarışına girdiler, Pensilvanya ile birlikte. Montajladılar verdiler. Bunlar bu kadar adi, seviyesiz ve karakter yoksunu. Sustum, sustum, sustum, artık dayanılmaz hale geldi. Çünkü her meydanda yaptıkları bu. Bu kadar adilik, alçaklık olamaz. Sen önce git aynaya bak. Benim rahmetli anneme hakaret edecek kadar adisin, seviyesizsin. Terbiyesiz herif hem hakareti yapıyor, hakareti yaptıktan sonra da 'a unuttum ya o rahmetli olmuş' diyor. Bu ahlaksızlık değil de nedir? Bir Başbakanın ölmüş annesine, yolsuzluk isnatında nasıl bulunursun? Bu kadar adilik, pespayelik olur mu?

Ey Bugün, Taraf, Zaman gazetesi, sizler hangi doğrunun yanındasın? Ey Hürriyet gazetesi sen neyin yanındasın? Sen bizimle istediğin kadar uğraş. Sen bu ülkede yolsuzluk yapıyorsan, ben bunları takip ederim. Adalet bakanıma da gereken talimatı veririm, 'izle' derim. Çünkü senin ne yaptığın malumdur, bunu halkım bilir. Tabiki takip edeceğiz. Ama ne yazık ki güvenli hat denilen kriptolu telefonları bile bu zalimler dinledi. Başbakanın telefonunu, bakanları ile yaptığı konuşmayı dinleyemezsin. O çok satan gazeteler de bunun servisini yapıyor."

"Bunlar, 3. Havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yapan müteahhitlere saldırdılar. Buraya devletin cebinden bir kuruş çıkmıyor" diyen Başbakan Erdoğan, müteahhitlerin bu işlere 46 milyar dolar harcayacağını kaydetti.

"AVANTALARINI ALAMADILAR HERHALDE"

Bu müteahhitlerden dün akşam brifing aldığını belirten Erdoğan, "Gayet güzel şekilde çalışıyorlar ama paralel yapı engellemeye çalışıyor. Bunların bu vatanı, milleti sevmek diye bir derdi yok. Paralel yapı bunları engellemeye çalışıyor. Beklediklerini bulamadılar herhalde, avantalarını alamadılar herhalde. Bunların karşısında pes etmek yok" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, bu kişilerin mayıs ayında açılışını yapacakları Başbakanlık binasını da durdurmaya çalıştıklarını söyledi.

"Bunlar MİT'e de saldırdılar, Marmaray'ı da durdurmak istediler" diyen Erdoğan, şimdi utanmadan, sıkılmadan Marmaray'dan geçtiklerini kaydetti. Şahsına, Halkbankasına, Ziraat Bankasına saldırdıklarını belirten Erdoğan, bu bankaların kendilerinden önce zararda olduğunu bildirdi. Çözüm sürecine saldırdıklarını, insanların yatak odalarına, mahrem telefon görüşmelerine, hatta başörtüsüne saldırdıklarını kaydeden Erdoğan, "Gezi Parkı'nda 12 tane ağaç sökülmüş, bunlar farklı bir yere taşınmış, onlar da gelip samimiyetle çevre gösterisi yapmışlar. Geçin o işi geçin. Bizim iktidarımız 12 yılda 3 milyar fidan ve ağaç dikti. Nerede 12 ağaç ya. Ama bunların çevrecilik diye bir derdi yok, bunlar terör örgütleri ile beraber çalışıyorlar, yaktılar, yıktılar, cam çerçeve esnafı mağdur ettiler. Kılıçdaroğlu, elinde molotofkokteyle dolaşanlara 'sevgili evlatlarım' diyor. Bizim sevgili evlatlarımız elinde bilgisayarı, tablet bilgisayarı ile kalemi ve kitabı ile olanlar olacak. Farkımız bu" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, CHP'nin, "AK Parti bayrağımıza saygısızdır" dediğini belirterek, "Niye saygısızmış? Kırkpınar'da bayrakla geçiş varmış, AK Partili bakanlar ayağa kalkmamış.' Kalkmamış olabilirler, doğrudur, yapmışlarsa orada protokol kuralını çiğnemiş olabilirler ama sen hiç bir zaman AK Parti ile bayrağa saygı yarışına girme. Hakkari'de BDP ile anlaşmak suretiyle, 'bana destek verir misin?' diyen adamsın. Onlar da sana 'parti bayrağını asabilirsin ama Türk Bayrağını görmeyeceğiz' dediler. 2011 yılındaki seçimlerde Hakkari mitinginin resmidir ve bir tane Türk Bayrağı yok" dedi.

AK Parti'nin her yerde teşkilatları olduğunu ama CHP'nin olmadığını belirten Erdoğan, hiç bir yeri bırakmadıklarını, her yere gittiklerini kaydetti.

"Ama bunlar yapamazlar, niye? Bunlar bizim gibi dertli değil, biz dertliyiz, bizim size sevdamız var" diyen Erdoğan, iktidara geldiklerindeki tünel sayısının parmak sayılarını geçmezken, şimdi tünel sayısının yüze ulaştığını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, "Dağları Ferhat gibi deldik, Şirin'e ulaşmak için. Bizim Şirin'e ulaşmamız lazım Şirin kim? Şirin millet" dedi.

"Eğer gücünüz yetiyorsa, kurun partinizi karşımıza öyle gelin" diyen Erdoğan, "Genel başkanınız Pensilvanya'da, kainat imamı, onu da çağırırsınız, o da gelir partinizin başına geçer, beraberce Türkiye'de siyaset yaparsınız. Bunlar artık dini bir örgüt değil, siyasi bir örgüttür. 'Hazreti Cebrail gelse oy vermem' dediği zaman, 'bizim siyasetle işimiz yok' diyordu. Ama şimdi harıl harıl ablalarıyla abileriyle her yerde çalışıyorlar, koşturuyorlar. Niye? AK Parti kazanmasın. Orada kim güçlü ise o kazansın. Allah'ın izni ile her yerde biz kazanacağız" dedi.

MİTİNGDEN NOTLAR

Haberin Devamı

BAŞBAKAN ERDOĞAN, KURALINI BOZDU: KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ'Yİ İSİMLERİYLE ANDI, AĞIR KONUŞTU; "TERBİYESİZ HERİF...ADİSİN..."

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekim ayından bu yana devam ettirdiği, muhalefet liderlerinin adını anmama kuralını bozdu. Malatya mitinginde, hem CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu, hem de MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi isimleriyle anan Başbakan Erdoğan, çok sert konuştu. Erdoğan, yanlışlıkla rahmetli olmuş annesi Tenzile Erdoğan'ın da yolsuzluğa karıştığını söyleyen, ancak hemen sonra özür dileyen Kılıçdaroğlu için, "terbiyesiz herif" nitelemesinde bulundu.

Erdoğan, şöyle konuştu:
"Malum isimler benim boğazından haram lokma geçmeyen evlatlarıma yolsuzluk yaptı diyor. Kılıçdaroğlu, Bahçeli bunları söylüyor. Benim rahmetli anneme hakaret edecek kadar adisin. Terbiyesiz herif hem hakareti yapıyor hem de hakaretten sonra unuttum rahmetli olmuş diyor.
Bu terbiyesizlik değildir de nedir. Sen rahmetli anneme nasıl yolsuzluk isnat edersin. Bu kadar adilik bu kadar pespayelik olur mu?"

KILIÇDAROĞLU'NUN ANNE GAFI

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün düzenlediği Tekirdağ mitinginde 17 Aralık operasyonları hakkında konuşurken, Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Hanımı da yolsuzlukla suçlamıştı. Daha sonra Tenzile Hanım'ın vefat ettiğini hatırlayan Kılıçdaroğlu özür dileyerek, “Afedersiniz, annesi değil” demişti.

ERDOĞAN 8 EKİM'DE "İSİMLERİNİ ANMAYACAĞIM" DEMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, 8 Ekim 2013'teki grup toplantısında yaptığı konuşmada, muhalefet liderleri Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin isimlerini anmayacağını açıklamış, bugüne kadar da kendi koyduğu bu kuralı uygulamıştı.

Erdoğan, 8 Ekim'deki konuşmasında, "Muhalefet liderlerinin adını ağzıma anmayacağım. Onları yardımcılarıma havale ediyorum" demişti.

Düne kadar yaptığı tüm konuşmalarda bu kuralından taviz vermeyen Erdoğan, dünkü konuşmasında da, " MHP'nin genel başkanı, ismini anmayacağım için isimlerini vermiyorum biliyorsunuz, bu iki ismin ismini hiç anmıyorum, MHP'nin genel başkanı olan zat, sen zaten uçma özürlüsün, senin böyle ülkeler arası dolaşman zaten mümkün değil" demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!