AK Parti’den mükerrer oy yanıtı

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’den mükerrer oy yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2014 01:38

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, CHP Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mansur Yavaş'ın öne sürdüğü, "Ankara'da 58 bin mükerrer oy" iddiasına ilişkin, "Tamamen soyut iddiadır, seçimlere şaibe düşürmek için maksatlı davranıştır. Bu seçimi kaybedeceğe inanan bir aday psikolojisi" dedi.

Haberin Devamı

Şentop, seçmenlerin, vatandaşların ikametgah kaydının yapıldığı MERNİS üzerinden belirlendiğini, dolayısıyla bu sisteme göre 58 bin mükerrer kayıt ihtimalinin olmadığını söyledi. Söz konusu sistem içerisinde aynı yerde farklı kayıt yapabilme imkanının bulunmadığını ifade eden Şentop, "Varsayalım ki olsa '58 bin kişi tepti ettik' diyen adama, şunu sormak lazım: Tespit ettin de ne yaptın" diye konuştu. İlçe seçim kurullarında her siyasi partinin birer temsilcisi bulunduğuna dikkati çeken Şentop, şöyle devam etti: "Bu tamamen soyut iddia. Bunun gereğini yapması için imkanlar vardı. Kanuni imkanlar bunlar. Bu yolları, imkanları kullanmayan bir adamın, kalkıp böyle konuşması seçimle ilgili şaibe havası meydana getirmesi, çok yanlış. Bunu, genelde seçimi kaybedeceğine inananlar yapar. 'Madem ki kazanamıyorum seçimin üzerine leke atayım, pislik atayım da lekelensin' diye.”
"Seçim takvimi içerisinde itiraz imkanı varken, bunu söylese ve gereğini yapsaydı amenna" ifadesini kullanan Şentop, "Bu süreyi geçirdikten sonra bunları söylemesi, tamamen soyut iddiadır, şaibe düşürmek için maksatlı davranıştır. Sen zamanında itirazını yapmamışsan kendi kendine ne olduğu belli olmayan hangi belgeye dayandığı belli olmayan bir iddiayla ortalığı karıştırmaya çalışıyorsun. Bu seçimi kaybedeceğe inanan bir aday psikolojisi" değerlendirmesini yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!