Başkentgaz’da gasp yok protokol var

Güncelleme Tarihi:

Başkentgaz’da gasp yok protokol var
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2014 01:38

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başkentgaz’ın devriyle ilgili “200 milyon lira değerinde arsa ve gayrimenkul gasp edildi” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in aksine tüm taşınır ve taşınmazlarla ilgili EGO ile Başkentgaz arasında protokol imzalandığını, tüm yükümlülüklerin burada ayrıntılı olarak belirlendiğini açıkladı.

Haberin Devamı

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Gökçek’in geçtiğimiz ekim ayında yaptığı “Başkentgaz’ın kullandığı Maltepe’deki EGO’ya ait arsa ve binalar tapuda yapılan yanlış bir işlem sonucu Torunlar AŞ’ye geçtiğini tesadüfen öğrendik” açıklamasını Meclis gündemine taşıdı. Bakan Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Gök, “Başkentgaz’ın ihaleye çıkarılan hisselerine devredildiği ileri sürülen arsa ve binalar dahil midir?”, “Başkentgaz’ın ihale şartnamesinde devredildiği ifade edilen arsa ve binalar yer almış mıdır?” diye sordu. Yıldız ise Gök’ün Başkentgaz’la ilgili önergesine özetle şu yanıtları verdi: “Başkentgaz’ın kuruluş ve doğalgaz dağıtım faaliyetlerinin EGO Genel Müdürlüğü’nden ayrıştırılması işlemleri 4646 Sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmiştir.

Haberin Devamı

HİSSELERİN TAMAMI DEVREDİLDİ

Ayrıca, 31 Temmuz 2008 tarihli devir protokolü de Başkentgaz hisseleri özelleştirme kapsam ve programına alınmadan önce EGO Genel Müdürlüğü ile Başkentgaz arasında imzalanmıştır. İlgili protokolün 2’nci ve 4’üncü maddelerinde devre konu taşınır, taşınmaz (kiralık taşınmazlar dahil), diğer hak ve yükümlülükler sayılmak suretiyle ayrıntılı olarak belirlenmiştir. 4646 Sayılı Kanun uyarınca tesis edilen Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun kararlarıyla Başkentgaz hisselerinin tamamı özelleştirme kapsam ve programına alınmıştır. 4046 Sayılı Kanunun ilgili hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilen ihale neticesinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile alıcı arasında imzalanan 31 Mayıs 2013 tarihli Hisse Satış Sözleşmesi ile Başkentgaz hisselerinin tamamı tüm hak ve yükümlülükleriyle birlikte alıcıya devredilerek özelleştirme süreci tamamlanmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!