Başbakan: Montaj, dublaj sizin işiniz

Güncelleme Tarihi:

Başbakan: Montaj, dublaj sizin işiniz
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2014 17:31

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, mitinglerinde saatler öncesi veya kalabalık dağıldıktan sonra çekilen fotoğrafların sosyal medyada dolaşıma sokulduğunu belirterek, "Sonra montaj diyorlar. Montaj, dublaj sizin işiniz. Burada montaj, dublaj yok. Burada Başbakan ve onu bağrına basan millet var. Burada muhabbet, muhabbetin gerçek fotoğrafı var" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ İstasyon Meydanı’nda bugün düzenlediği miting alanına, ’Harput’tayız, evliyayla, duayla, rüyayla, bedduayla işimiz olmaz’ yazılı pankart açılırken, alana girenler sıkı aramadn geçirildi. Çatılara keskin nişancılar yerleştirildi.

Başbakan Erdoğan, yaklaşık 20 bin kişiye seslenirken, gazetecilerden meydanı iyi görüntülemesini istedi. Erdoğan, şöyle dedi:

"Gakgoş; bu meydanda montaj var mı? Burada photoshop var mı? Burada muhabbet, coşku, heyecan, vefa var. Elazığ kabına sığmıyor. Elazığ bir kez daha demokrasiye, iradesine, ülkesine, bakanlarına, Başbakanına sahip çıkıyor. Elazığ bir kez daha tarih yazıyor. Siz gönlümüzün güvercinisiniz Gakgoşlar. Siz bize kucak açanlarsınız, dert ortağısınız. Rabbime hamdolsun, sizler gibi can yoldaşlarım var. Bu yolda yalnız olmamanın gururunu yaşıyoruz. İmam hatipli bilesiniz ki, Başbakanınız sizlerle dimdik ayaktadır. Hiç endişe etmeyin. Seçimi alacaksınız, seçimden sonra teşekküre geleceğim. Rabbim muhabbetimizi arttırsın. Rabbim yol arkadaşlığımızı inşallah muhafaza etsin. 30 Mart seçimleri inşallah Türkiye için aziz milletimiz için hayırlara vesile olsun."

"BİRİNCİ OLAMAZSANIZ BIRAKIP GİDECEK MİSİNİZ"

Başbakan Erdoğan, Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde mayına basarak şehit düşen Uzman Çavuş Musa Subay’a Allah’tan rahmet diledikten sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Elazığ’a kaç kez geldiğini sordu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ’a 16’ncı kez geldiğini anlatırken şöyle dedi:

"Bunların işi gücü de yok. Biz hem Başbakanlık, her şey yapıyoruz, dünyayı geziyoruz Elazığ’a da 16 kezdir geliyoruz. Elazığ’dan Gakgoşlar’dan bu kadar ayrı yaşanır mı? Bu kadar açılışlar yapılıyor tabii ki geleceğiz. Coşku, heyecanla halkımız, vatandaşlarımızla kucaklaşıyoruz. CHP şaşkınlık içinde, MHP gözlerine inanamaz halde. Bir kısım medya zaten burnunun ucunu göremiyor, akıl erdiremiyor, hafızaları almıyor. Hele bu manzarayı hiç almıyor. Günlerdir ’Bu görüntüler montaj’ diyorlar. Medya size sesleniyorum; şu meydanda montaj var mı? Buradan çok açık bir çağrı yapıyorum. CHP, MHP ye ve onların yandaş medyalarına çağrı yapıyorum. Bu mitingden sonra Malatya var, daha sonra Pazar günü Şanlıurfa’dayım, Kayseri’ye, Konya’ya, Ankara’ya, İstanbul’a gelsinler daha ne söylüyorum. İzmir’e gelsin. Söz veriyorum kürsüye çıkaracağım bunları. Kürsüden seyretsinler."

Başbakan Erdoğan, partilerin seçime birinci olmak için girdiğini, AK Parti’nin bu seçimden birinci çıkmadığı takdirde genel başkanlıktan çekileceğini anlatırken, "Batı’da seçimi birisi kazanımoyorsa pek durmaz bırakır gider. Ben eğer bu seçimlerde partim birinci olmazsa genel başkanlığından çekileceğim; Demek ki iyi yönetemedim. Şimdi diyorum ki, CHP’nin genel başkanı, MHP’nin genel başkanı sen birinci olmazsan bırakıp gidecek misin? Bırakamazlar. Çünkü birisi kasetle geldi, kasetle gideceği günü bekliyor. Bunlar siyaset nedir bilmezler, sadece hakaret ederler. Hakaretle siyaset yaparlar" diye konuştu.

"MONTAJ, DUBLAJ SİZİN İŞİNİZ"

Başbakan Erdoğan, 30 Mart’ta Türkiye’de bu davaya gönül verenlerin yanı sıra dünyadaki mazlum ve mağdurların güleceğini, muhalefet liderleri ve medyanın bunu hiçbir zaman anlamadığını, anlayamayacağını kaydederek, şöyle devam etti:

"30 Mart akşamı sonuçlar gelmeye başladığında kendi anketlerine bakıp, ’Anketlerde böyle görünmüyordu’, ’Ak Parti’nin bu kadar oy alması mümkün değildi’, ’Montaj yaptı, meydanlara insan taşıdı’ diyecekler. Bunlar daha minareyi çalmadan şimdiden kılıfı hazırlıyorlar. Yenileceklerini biliyor, onun için uyduruyorlar. Bunlar ’Bu kadar iftira attım, çamur attık ama AK Parti’nin oyu yine yükseldi’ diyorlar. Yahu bu millet sizin ne yaptığınızı biliyor. Siz bir şey ortaya koymadınız. Dikili ağacınız yok. Milleti hep aldattınız. Millet aldatanlara değil dürüstlere oy veriyor, sizin niyetinizi de anlıyor. Hep söylüyorum; 40 çürük yumurtadan 1 sağlam yumurta olur mu? 2 yanlış 1 doğru etmez. Şimdi bunlara 3’üncü bir yanlış daha eklendi; MHP CHP bir de Pensilvanya."

"CUMHURBAŞKANLIĞI DEĞİL YEREL SEÇİM YAPIYORUZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin yeniden matematik derslerine başladığını, "İktidar yüzde 51 ile geldi, yüzde 51 ile de gidebilir" dediğini, yerel seçim yapıldığının farkında olmadığını, ’Cumhurbaşkanı olamayacak’ dediğini ifade ederken, "Ayağının bağları çözülecek, Çankaya’ya çıkamayacak’ diyor. Kimin ayağının bağı çözülecek belli. Tayip Erdoğan 40 yıldır siyasetin içinde koşuyor. Erdoğan, maraton koşucusu. Geçen diyor; ’Hep havada hiç yere inmiyor.’ Sen şimdi ’uçma özürlüysen’ ben ne yapayım? Biz dünyayı geziyor, Türkiye’yi anlatıyoruz. Türkiye artık gündemi belirlenen bir ülke değil, gündem belirleyen bir ülkedir, böyle bir fakımız var" dedi.

"İYİ NİYETİMİZLE OYUNA GELDİK"

Başbakan Erdoğan, Elazığ’a yapılan yatırımları anlatırken, artık uyanma zamanının geldiğini, iyi niyetleri nedeniyle oyuna geldiklerini bildirirken şöyle konuştu:

"Müslüman iyi niyetle davranmak zorundadır. Ama şimdi baktık ki, kazın ayağı böyle değilmiş. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Dolayısıyla atılması gereken adım neyse onu atıyoruz, atmaya devam edeceğiz. Yalan, takkiye, iftira, fesat, fitne bunlarda meşru. Şimdi yurtlarda evlerde gece seansları yapıyorlar. Bu gece seanslarında ağabey, ablalar Başbakan’a beddua ettiriyor. Eşim, çocuklarıma beddualar ettiriyorlar. Bu nasıl Müslümanlık? Bunlara dayanamayanlar ’Olur mu öyle şey?’ diyorlar onları da yurtlardan atıyorlar. Sivas’ta, Düzce’de aynı şeyi yaptılar, yapmaya devam ediyorlar. Biz de tabii tedbirlerimizi alıyoruz. Kredi yurtlarımıza talimat verdim; ’Süratle bu yavrularımızı alacaksınız.’ Hesabını soracağız bunlara. Siz bu evlerde, yurtlarda parayı alıp ondan sonra kendinize kurşun asker mi yetiştireceksiniz? Bu ülkede bölücülüğe ayrımcılığa yer yok. Siz bir çete, örgüt oldunuz. Dolayısıyla bunun hesabını vereceksiniz. Bunun hesabını soracağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, milletim artık bunları çok iyi tanıyor. Biz de çok iyi tanıdık. Elazığlılar’ın tam bunlar için söylenmiş bir sözü va. Hatırlatayım size. ’Garkayla oturanın burnu pislikten kurtulmaz’ Gakgoşlar söylüyor işte; ’Güveç, gırdınlaşmış kapağınu bulmuş."

RABİA İŞARETİ

Başbakan Erdoğan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Rize’de yaptığı mitingde bayrak hassasiyetlerini soruşturduğunu söylerken 2011 yılında Hakkari’de daha önce yaptığı ve Türk bayrağı bulunmayan alanın fotoğrafını gösterdi. Erdoğan, Kılıçdaoğlu’nun bayağı mesafe alıp Rabia işaretini öğrendiğini kaydederek, "Bunun içeriğinde ne var diye sor, bilmezler. Ama Tayip Erdoğan’ın Rabia işareti içinde bir anlam var. Bir tek millet var. Nedir o; Türkü, Kürdü, Zazası, Gürcüsü, Abazası, Arnavudu’yla velhasıl yaratılanı yaradandan ötürü severiz. Bizde ayrım yok. 77 milyon tek millet. Tek bayrak, bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. Hilal bağımsızlığımızın ifadesidir, Yıldız şehidimizin simgesidir. Baktım ki aynen okuduğum şiiri o da okudu. Yahu patenti bize ait bir sor be" dedi.

"ÇOCUKLARI DERSHANELERİNE GÖNDERİYORSANIZ ALIN"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ’a çok hizmet kazandıklarını, mevcut sıkıntıları bildiklerini ifade ederken, şöyle konuştu:

"Pensilvanya’nın buradaki dershanelerini çocuklarınızı gönderiyorsanız, alın. Bunlar yavrularımıza, çocuklarımıza, maalesef sadece hassasiyetlerimizin kutsallarımızın dışında eğitim- öğretim veriyor. Farklı bir yaklaşımla bakıyorsunuz ki, yeni tabular inşa ediliyor. Bunu siz yıkacaksınız. Bakınız bunların okulları var mı? Yok mu? Elazığ’da varsa bunların okullarınızdan çocuklarınızı alın. Devletin okulları bize yeter. Hem para vereceksiniz, hem de sizin bütün değerlerinize hakaret edilecek. Düşünebiliyor musunuz neler deniliyor? Miraç gecesi sevgili Peygamberimiz Miraç’tan iniyor, kamyonete bindiriyorlar. Arkasından da birileri bir şeyler söylüyor. Bunlar dağıtmış yahu. Bunlara gereken dersin 30 Mart’ta verilmesi lazım. Bunlar iktisadi meselelerdir sıradan olaylar değil. Savaş Ay 95’te bu zatla bir söyleşi yapıyor, ’Hz. Cebrail gelse parti kursa ona da oy vermem’ diyor. Bu zat kalkıyor ne diyor çok entrasan Kemal’e oy veriyor, öbür tarafta MHP’ye de oy veriyor. Şimdi bunlara gereken dersi vermek için 30 Mart’ta çok çalışmamız gerekiyor. Bu millet için bu hak yolda verdiğimiz mücadele için kenetleneceğiz. Ben size inanıyorum. Bu can bu tende oldukça bu mücadelemiz bu kararlılıkla sürecektir."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Bahçeli’nin ’takımındaki’ bazı isimlerin, Sakarya, Düzce depreminde yolsuzluklarla yargılandığını, CHP liderinin SSK Genel müdürü olduğu dönem için de aynı şeyleri söylediğini anlattı. Erdoğan, Konut Edindirme Yardımı, zorunlu tasarruf adı altında çalışanlardan kesilen paraları kendilerinin ödediğini ifade ederken sözlerini şöyle tamamladı:

"Onlar yediler, onlar götürdüler biz ödedik. Amcam bak ne diyor. Çok acılar çektik diyor. Bunlar bunu bilmez. Geziciler bunu bilmez. Onlar Ankara’da. Bunlar molotofcu, bunlar ellerinde taşla cam çevre indirilenler, bunların aydınlık yarını yok. İşte bu Kılıçdaroğlu bunların sevgili büyüğü. Siz elinde molotofla dolaşanları biz elinde tablet bilgisayarla dolaşan gençliği yetiştiriyoruz. Farkımız bu. İnşallah daha iyi olacak. Ama çok çalışacağız."

"EVLENMEK İSTİYORUM" PANKARTI AÇTI

Diyarbakır’dan Elazığ’a Başbakan Erdoğan’ın mitingine gelen 32 yaşındaki Kadir Aydoğmuş, ’Sayın Başbakanım evlenmek istiyorum’ yazılı pankart açtı. Aydoğmuş, uzun süredir iş aradığını ve bulamadığını, bu nedenle evlenemediğini belirterek Başbakan Erdoğan’dan kendisine iş bulmasını istedi.

MİTİNG ÖNCESİ GERGİNLİK

Başbakan Erdoğan’ın mitingi öncesi Elazığ’da Ak Partililer ile Saadet Partililer arasında bayrak asma konusunda çıkan tartışma polisin araya girmesiyle büyümeden önlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!