İtiraf etti 277’ye çarptı

“ADALET Bakanıma, davayı yakından takip et dememden daha doğal ne var.”

Haberin Devamı

Korkunç, vahim, dehşet verici bir itiraf. Tayyip Erdoğan eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile yaptığı konuşmada bir davaya müdahale ederek Aydın Doğan’ın mahkûm edilmesini istiyor. O ses bandı internete düştüğü andan itibaren, tıpkı diğer ses kayıtları gibi, herkes dikkatli, “Eğer doğruysa” diye baştan şerh düşülüyor. Zaten hukuki ve ahlaki olan bu.
Ancak, Tayyip Erdoğan dünkü konuşmasında şerhi kaldırıyor, davayı izlemesinin doğal olduğunu söylüyor.

CMK’DAKİ MADDE

CMK 277. maddesi “yargıyı etkilemeye teşebbüs” suçunu vurguluyor:
“Görülmekte olan bir dava ya da soruşturmada gerçeğin ortaya çıkmasını engellemek veya haksızlık oluşturmak amacıyla (...) lehte veya aleyhte sonuç doğuracak biçimde işlem tesis eden veya beyanda bulunan kişi iki ile dört yıl arasında hapis cezasına çarptırılır”. Ülkenin Başbakanı ve çok hazin, Adalet Bakanı bu maddeye çarpıyor. Yargıyı etkilemeye teşebbüs.

Haberin Devamı

BAŞKA SONUÇLAR

Bu itirafın başka sonuçları var:
1- Diğer ses bantlarındaki yolsuzluk iddiaları ile ilgili kuşkular iyice pekişiyor.
2- Son yılların büyük davaları hukuken iflas ediyor. Ülkenin Başbakanı ve Adalet Bakanı başka hangi davalara müdahale ediyor sorusu iyice yerleşiyor.
3- Hukuk devleti fiilen ortadan kalkıyor. Kim inanır artık o hukuka, her gün yeni bir skandal, yeni bir yolsuzluk iddiası. Ve artık itiraf aşamasında.

Fenerbahçe benim olsun

“ÇEKİL, girme, girmezsen, senin için iyi olur, dertlerinden kurtulursun.”
Geçen kasımdaki Fenerbahçe Kongresi’nde yeniden başkan seçilen Aziz Yıldırım’a kongre öncesinde bu öğütler sık sık tekrarlanıyor. Kongrede Aziz Yıldırım 6.821, Mehmet Ali Aydınlar 2.383 oy alıyor, Yıldırım, Tayyip Erdoğan’a 4.500 oy fark atıyor. Erdoğan, çünkü gerçek rakip o. Her sendikayı, her sivil toplum örgütünü, her hastane, postane, pastane, hapishaneyi kendine bağlama merakındaki Erdoğan, Fenerbahçe’yi ele geçirmek için yanıp tutuşuyor. Son ses kayıtlarından biri de, bu skandal. Erdoğan kongreden önce Kızılcahamam’da milletvekilleri ile sohbetinde: “Aziz Yıldırım’ın, ‘Fenerbank’ projesi gerçekçi değil, banka kurma izni verecek kurumlar belli. Ayrıca sanki Çevre Bakanı elinde imiş gibi, şunu yapacağım, bunu yapacağım, demek doğru değil” diyor.
Banka ve bazı yatırımlara Aziz Yıldırım başkan kaldıkça izin yok. Mehmet Ali Aydınlar kongrede Erdoğan gibi konuşuyor. Bazı davaları takip ettiğini itiraf eden Erdoğan, Aziz Yıldırım’ın davasını da takip ediyor mu? Ne de olsa, Fenerbahçe kalesi düşmüyor.

Haberin Devamı

Hukuk bir yük

İSTANBUL’a yeni havaalanı, Ankara’da yeni Başbakanlık ofisi, kıyılarda inşaatlar, yürütmeyi durdurma. Yabancılarla bazı büyük ihaleler, lisansı eksik. İçeride bazı büyük ihaleler iptal. Bazı büyük devlet yatırımları ya sit alanına kuruluyor ya ÇED raporu yok. Ve iptal ediliyor. Buna rağmen, hükümet oralı değil, inşaatlar devam ediyor, çünkü, hukuk bu iktidar için bir yük. Hepsi ayrı ayrı suç.

Yazarın Tüm Yazıları