Türkiye’nin markaları aile İçi Şiddete karşı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin markaları aile İçi Şiddete karşı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2014 01:20

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kutlanacağı bu hafta, Hürriyet’in Aile İçi Şiddete Son! Kampanyası’na destek veren markalar, birbirinden ilginç projelerle harikalar yarattı. Ayrıca dört İtalyan sopranodan oluşan ‘LE DİV4S’ de, aynı kapsamda 7 Mart akşamı unutulmaz bir konser verecek.

Haberin Devamı

DÜNYACA ünlü dört İtalyan sopranodan oluşan Le Div4s, 7 Mart akşamı Zorlu Center PSM’de şiddet mağdurları için çalışan Acil Yardım Hattı yararına vereceği konser için dün Türkiye’ye geldi. Ünlü bestecilerin klasik eserlerini kendilerine has yorumlarıyla seslendiren dünyaca ünlü Le Div4s, gazetecilerin karşısına Aile İçi Şiddete Son! tişörtleriyle çıktı. Tüm geliri Acil Yardım Hattı’na bağışlanacak konserin ana sponsorluğunu Penti üstlendi. Mavi Jeans co-sponsor, Zorlu Center PSM mekân sponsoru, Borusan müzikal sponsor, Most Production ise organizasyon sponsoru oldu. Konserin biletlerini almak için son iki gün.

‘ÖZEL’ PENTİ TASARIMLARI

Penti, konser sponsorluğunun dışında bu yıl da Aile İçi Şiddete Son! kampanyası yararına, ünlü isimlerle özel bir koleksiyon üretti. Can Bonomo, Engin Hepileri, Gonca Vuslateri, Kadir Doğulu ve Model’in tasarladığı birbirinden ilginç çoraplardan elde edilecek gelir, şiddet mağdurlarına 7x24 hizmet veren Acil Yardım Hattı’na aktarılacak. Fotoğraf çekimlerini Bennu Gerede’nin gerçekleştirdiği projede, ünlülerin tasarladığı çoraplarda, özgürlüğü simgeleyen uçurtma, iyiliği simgeleyen melek, içerisinde kalp barındıran pırlanta, Alice Harikalar Diyarı ve korsan figürleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Can Bonomo, “Fiziksel üstünlüğü kötüye kullanmak acizliktir. Düşünün” derken, Engin Hepileri şöyle konuşuyor: “Benim için aile ve şiddet kelimelerini aynı cümlede düşünmek bile çok zor.” Gonca Vuslateri: “Şiddet konusunda kadının bir çıkış noktası yok. Erkeğin çıkış noktası var.”

Türkiye’nin markaları aile İçi Şiddete karşı

MAVİ’DEN TOPTAN SAVAŞ

Mavi ise 75 mağazasının vitrinlerini Le Div4s konserinin afişleri ve kasa yanlarını da Aile İçi Şiddete Son! bilgi kartlarıyla donattı. 9 mağaza da çalışanları ve vitrin mankenlerine kampanya tişörtleri giydirerek farkındalık çalışmalarına katkıda bulunuyor. E-satış paketlerine de kampanya bilgisi ve rozeti koyuyor. Mavi çalışanları aile içi şiddete karşı hazırladıkları videoyu da sosyal medyada paylaşıyor. Beşiktaş Jimnastik Kulübü de Le Div4s konseri için 100 adet teberrulu bilet alarak desteğini gösterdi.

Haberin Devamı

Mavi’nin 9 mağazasının çalışanları ve vitrin mankenleri kampanya tişörtleri giydi. Mavi çalışanları aile içi şiddete karşı bir de video hazırladı.

BJK’DEN DUYARLI TAVIR

BJK takımı geçen yıl da sahaya ellerinde “Aile içi şiddete hep birlikte son diyelim, 6643’e mesaj atalım” yazılı pankartla çıkarmış, taraftar grubu Çarşı da “Çarşı Aile İçi Şiddete de Karşı” pankartı açmıştı. Le Div4s konserine; Beşiktaş Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman, Yönetim Kurulu Üyeleri, Futbol Direktörü Önder Özen, Teknik Direktör Slaven Bilic ve BJK’li kadın sporcular katılacak.

Fikret Orman: “Türkiye’de kadınlara yönelik fiziksel ve psikolojik şiddet çok fazla. Bilinç düzeyinin artırılmasına yönelik yapılan çalışmalarda Beşiktaş camiası olarak üzerimize ne düşüyorsa fazlasıyla yapmaya hazırız” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin markaları aile İçi Şiddete karşı

Le Div4s aryaları şiddet mağdurları için söyleyecek

İTALYA’nın ve dünyanın en ünlü 4 kadın sopranosundan oluşan Le Div4s, cuma günkü konseri öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bir basın toplantısı düzenledi. İlk kez Türkiye’ye gelen Denise, Isabelle, Vittoria ve Sofia’dan oluşan Le Div4s, Borusan, Most Production, Penti ve Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nin proje ortaklığıyla, Hürriyet Aile İçi Şiddete Son Kampanyası’nın 10. yıl konseri için 7 Mart’ta Zorlu Center sahnesinde olacaklar.Miami’den İstanbul’a 20 saatte geldiklerini söyleyen güzel sanatçılar, İstanbul’u ilk kez gördüklerini söyleyerek, “Daha önce Amerika’da kanser araştırma hastaneleri için konserler düzenlemiştik. Burada da bir yardımımız dokunursa çok mutlu oluruz” dediler. 4 güzel soprano, İstanbul’un tarihini ve sihrini görmeye geldiklerini de sözlerine eklediler. “Kadına şiddet sadece Türkiye’nin değil, dünyanın problemi” diyen Le Div4s, Türkçe bir şarkı bilmediklerini ama konserde kendilerine sürpriz bir sanatçının katılacağını belirttiler. - Sinem VURAL/ Magazin Servisi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!