Skandallara rağmen yıldızı parlıyor

Güncelleme Tarihi:

Skandallara rağmen yıldızı parlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2014 20:31

Fransa'da düzenlenen bir kamuoyu araştırması yaşadığı seks skandalının ardından görevini bırakmak zorunda eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın yıldızının yeniden parladığını ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

Le Parisien gazetesinin yaptırdığı araştırmaya göre Fransızların yüzde 56'sı, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın yerine kötü giden ekonomiyi 64 yaşındaki Strauss-Kahn'ın kurtaracağını düşünüyor. Yine aynı araştırmaya göre, ekonomiyi rayına oturtma açısından eski Başbakan Alain Juppe'ye güvenenlerin oranı yüzde 53, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye güvenenleri oranı ise yüzde 49 çıktı. Araştırma sonucu basına sızmasına rağmen Le Parisien bu anketi yayınlamadı.

Le Parisien, “Dominique Strauss-Kahn, siyasete dönsün mü dönmesin mi ?” sorusunun yöneltilmemesi yüzünden anketin eksik olduğu düşüncesiyle araştırmayı yayımlamaktan vazgeçtiğini açıkladı.Strauss-Kahn, son cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en güçlü adayıyken, ABD'de kaldığı bir otelde oda görevlisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınmasının ardından, bu hayalinden vazgeçmek zorunda kalmıştı. Dominique Strauss-Kahn hakkında daha sonra paralı hayat kadınlarıyla fuhuş yapmak, bir bayan gazeteciye cinsel taciz suçlamalarıyla yine davalar açılmış, ancak her seferinde mahkum olmaktan kurtulmayı başarmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!