'Henüz bir neticeye varamadık'

Güncelleme Tarihi:

Henüz bir neticeye varamadık
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2014 18:36

Kulüpler Birliği Vakfı ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, "Kulüp yetkilileri ve kulüplerin görevlendirdiği hukukçularla birlikte Spor Kulüpleri Kanun Tasarısı'nın üzerinde madde madde duruyoruz ama henüz bir neticeye varmadık" dedi.

Haberin Devamı

Vakfın Ankara'daki toplantısına Cavcav'ın yanı sıra Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Akhisar Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Eryüksel, Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Deniz Atalay, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, Torku Konyaspor Kulübü Asbaşkanı Ahmet Baydar, Çaykur Rizespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Koray Deniz, Bursaspor Kulübü Başkan Danışmanı Alpay Şar ile Sanica Boru Elazığspor, Kayserispor, Kardemir Karabükspor ve Sivasspor kulübünün avukatları katıldı. Kayseri Erciyesspor ile Kasımpaşa kulüpleri vekalet verirken, Fenerbahçe Kulübü'nden ise katılım olmadı.

İlhan Cavcav, Spor Kulüpleri Kanun Tasarısı'nın görüşüldüğü toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada, kulüp yetkilileri ve kulüplerin görevlendirdiği hukukçularla birlikte tasarının üzerinde madde madde durduklarını belirterek, henüz bir neticeye varmadıklarını söyledi. Kulüpleri ilgilendiren önemli düşünceleri olduğunu dile getiren Cavcav, "Bunların içinde en önemlisi, bir iki seyircinin küfür etmesi, federasyon ceza kurulundan gelen paraların yüksek olması ve seyirci azlığı. Bazen seyirciden, ceza miktarından daha az para alıyorsunuz. Bunun yanında yabancı statüsü de görüştüğümüz konular arasında yer alıyor" diye konuştu.

Toplantıda e-bilet uygulamasına geçiş tarihinin de gündeme geldiğini ifade eden Cavcav, "Bunu 3 kulübümüz imzalamamıştı. Vakıf başkanı olarak ben, federasyonumuza bunu imza etmeleriyle ilgili yetki verdim. Bu uygulama her ne kadar 14 Nisan'da yürürlüğe girecekse de biz bunun en azından yeni sezonda uygulamaya konmasını daha doğru buluyoruz. Federasyona imza yetkisi verdik. Olur ya da olmaz, göreceğiz" ifadelerini kullandı.

İlhan Cavcav, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in, Lig TV'nin TFF yönetiminde kulüpler tarafından satın alınabileceğiyle ilgili açıklamaları hatırlatıldığında ise şunları söyledi: "Bu konu bize intikal etmiş değil. Ben de sizden duyuyorum. Lig TV satılacaksa federasyon değil, biz 18 kulüp olarak alırız. Federasyonumuz uygun görürse biz o işi vakıf olarak hallederiz, merak etmeyin. Bu iyi bir fikir, umarım gerçekleşir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!