Seçimin galibini kararsızlar belirleyecek

Güncelleme Tarihi:

Seçimin galibini kararsızlar belirleyecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2014 01:24

Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında, üç büyükşehir adayının da tıkandığını belirten MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, yüzde 40 oy alan adayın başkan olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Aday puanlarının şekillenmeye başladığını belirten Karakaya, son dönemde Türkiye’de yaşanan olaylarla seçmenlerde kitlesel olarak kayma yaşanacağını ve kararsızların oylarıyla da seçimin galibinin belli olacağını vurguladı. Karakaya, özetle şöyle konuştu:

SEÇİMDE ÜÇLÜ YARIŞ OLACAK

“Ankara gelebileceği yere geldi ve şu an tıkandı. Bugün seçim yapsanız bu durum değişmez. Bundan sonra algı değişmesinin ötesinde durumu bir şey değiştirmez. AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek yüzde 36, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş yüzde 31, ben ise yüzde 27-30 puanları arasındayım şu an. Seçimde üçlü bir yarış olacak. Gökçek ve Yavaş’ın puanlarını artıracak bir durumları kalmadı.

ŞU AN BİR BELİRSİZLİK VAR

Şu an bir belirsizlik var, vatandaş şu an sessiz ama son dönemdeki olaylardan dolayı kitlesel bir kayma olacak, kararsızların da oylarıyla seçimin galibi belli olacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’nı yüzde 40 puanla kazanılacak. Geçen dönem seçimlerine benzer bir tablo var. İlçelerde ise şu an belirsizlik hakim.”

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Ömer Şahin, Ankara Hürriyet Haber Koordinatörü Deniz Gürel ile bir araya gelen Mevlüt Karakaya, 30 Mart yerel seçim sürecini değerlendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!