İstanbul için sağanak yağış uyarısı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul için sağanak yağış uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2014 12:15

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, İstanbul için sağanak yağmur uyarısı yaptı.

Haberin Devamı

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre bugün akşam saatlerinden itibaren (17:00-24:00 tsi arası) İstanbul’da sağanak yağmurun etkili (10-25 mm) olacağı tahmin edildiğinden, ulaşımda aksama ve küçük çaplı su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

İŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

METEOROLOJİ'DEN DENİZCİLERE FIRTINA UYARISI

İstanbul için sağanak yağış uyarısı
TEMA UYARDI: KURAKLIĞA KARŞI ÖNLEM ALIN

Bodrum-Kaş açıklarında fırtına beklendiği uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Bölgesel Tahmin Merkezi, Bodrum-Kaş açıklarında fırtına beklendiği uyarısında bulundu.

Bölgesel Tahmin Merkezinden yapılan açıklamaya göre, bölgede hava sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar Muğla il genelinde ve Antalya'nın merkez ve batı ilçelerinde kuvvetli olacak. Hava sıcaklığı sahilde 1-2 derece azalacak, iç kesimlerde ise 1-2 derece artacak. Rüzgar güney yönlerden orta, yer yer kuvvetli, yağış anında zaman zaman fırtına şeklinde esecek.

Denizlerde rüzgar güney yönlerden 4 ile 6, Bodrum-Kaş arası öğleden sonraya kadar 6 ile 8, gece saatlerinden itibaren kuzey yönlerden 2 ile 4 kuvvetinde esecek. Hava, zaman zaman kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Görüş, yağış anında 1 kilometreye kadar düşecek.

Haberin Devamı

İZMİR'DE SAĞANAK YAĞIŞ

Gece saatlerinde başlayan etkili yağış kentte yaşamı olumsuz etkiledi - Gümüldür 51.7 kilogramlık yağışla son 12 saatte metrekareye en fazla yağış alan bölge oldu - Bu akşam saatlerinden itibaren etkisini yitirecek yağışların, pazar gününe kadar aralıklarla hafif şekilde devam edeceği bildirildi

Yağışın etkisiyle bazı yollarsa su birikintileri oluştu. Trafikteki araçlar ilerlemekte güçlük yaşarken, bazılarının yolda kaldığı görüldü. Belediye ekiplerini yollarda biriken suları pompalarla tahliye etmek için çalışmalar yürüttüğü gözlendi.

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürü Murat Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece saatlerinde başlayan yağışın akşam saatlerinden itibaren
etkisini yitireceğini belirtti. Son 12 saatte İzmir'de en fazla yağışın
metrekareye 51.7 kilogram ile Menderes ilçesinin Gümüldür Beldesine düştüğünü kaydeden Şahin, Konak' 40, Buca'ya 44, Karşıyaka'ya 39 kilogram yağış düştüğünü söyledi.

Şahin, yağışların aralıklarla ve hafif olarak pazar gününe kadar süreceğini ifade ederek, "Hava sıcaklığında da önemli bir değişiklik yok. 14-16 derece arasında seyredecek" dedi.

BAKMADAN GEÇME!