Üniversiteli akıllı baret geliştirdi

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli akıllı baret geliştirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2014 12:05

Trakya Üniversitesi’nde okuyan bir öğrenci ‘Akıllı Baret Sistemi’ geliştirdi. Buna göre, işçiler güvenlik için takılması zorunlu olan baretlerini çıkarttıklarında yetkililere anında rapor edilecek.

Haberin Devamı

Trakya Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Enes Ekim, Akıllı Baret Kontrol Sistemi geliştirdi. Türk Patent Enstitüsü’ne yaptığı başvuru kabul edilen proje ile baretin gerekli alan ve zamanlarda kullanılıp kullanılmadığı yetkililere anında iletilecek. Çalışmayla ilgili Ekim şu bilgileri verdi:

"Baret, kullanım zorunluluğu olan kişisel koruyucu. 2015 yılı için açıklanan resmi pazar payı 33 milyon dolar. Geliştirdiğim sistem araçın gerekli alanlarda ve zamanlarda kullanılıp kullanılmadığı raporluyor. Veriler iş güvenliği uzmanları ya da şirket yetkilileri tarafından anlık olarak masaüstü, web ve mobil ortamlarda görüntülenebiliyor. Bu sayede fabrika ve madencilik gibi alanlarda oto kontrol mekanizması oluşacak. İş güvenliği ve işçi sağlığı da korunacak. İlk prototipini üreterek Türk Patent Enstitüsü’ne geçtiğimiz yıl Kasım ayında patent başvurumu yaptım. Tescilini bekliyorum. Bakanlıklar ve sektörün ileri gelen firmaları ile görüşmelere devam ediyorum. Amacım yeni bir istihdam sağlamak ve ülkemize teknoloji alanında bir katma değer yaratmak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!