Akıllı baret yaptı

Güncelleme Tarihi:

Akıllı baret yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2014 12:42

BURSA’nın İznik İlçesi’nde oturan, Trakya Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Enes Ekim, ’Akıllı Baret Sistemi’ geliştirdi. İşçiler, iş güvenliği için takılması zorunlu olan bareti çıkarttıklarında yetkililere anında rapor edilecek.

Haberin Devamı

Trakya Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Enes Ekim, Akıllı Baret Kontrol Sistemi prototipi geliştirerek, iş güvenliğinde önemli bir buluşa imza attı. Türk Patent Enstitüsü’ne yaptığı başvuru kabul edilen ’Akıllı Baret Sistem’ ile baretin gerekli alan ve zamanlarda kullanılıp kullanılmadığı yetkililere anında iletilecek. Geliştirdiği inovasyonunülkeye büyük bir katma değer sağlayacağını söyleyen Enes Ekim, şöyle dedi:

"Baret, kullanım zorunluluğu olan kişisel koruyucu. 2015 yılı için açıklanan resmi pazar payı 33 milyon dolar. Geliştirdiğim Akıllı Baret Kontrol Sistemini, baretin gerekli alanlarda ve gerekli zamanlarda kullanılıp kullanılmadığı raporlanarak iş güvenliği uzmanları ya da şirket yetkilileri tarafından anlık olarak masaüstü, web ve mobil ortamlarda görüntülenebiliyor. Bu sayede fabrika ve madencilik gibi alanlarda oto kontrol mekanizması oluşarak, iş güvenliği ve işçi sağlığı da korunacak. İlk prototipini üreterek Türk Patent Enstitüsü’ne geçtiğimiz yıl Kasım ayında patent başvurumu yaptım. Artık patent tescilini bekliyorum.Aynı zamanda Bakanlıklar ve sektörün ileri gelen firmaları ile görüşmelere devam ediyorum. Amacım yeni bir istihdam sağlamak ve ülkemize teknoloji alanında bir katma değer yaratmak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!