İnternetten alışveriş yapanlar aman dikkat!

Güncelleme Tarihi:

İnternetten alışveriş yapanlar aman dikkat
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2014 06:16

İNTERNET üzerinden alışveriş yapanların sayısı her geçen gün artarken mağduriyetler de yaşanıyor. Geçen yıl Manisa’da internetten alışveriş yapıp mağdur olanların sayısı 436 iken bu yılın ilk 45 günlük döneminde mağdur sayısı 700’e yükseldi. 436 mağdurdan 343’ü Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurup, parasının iade edilmesini sağladı.

Haberin Devamı

Manisa Ticaret İl Müdür Vekili Salim Çelik, müdürlük bünyesindeki Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na, internet üzerinden alışveriş yaparak mağdur olan vatandaşlardan yoğun başvuru olduğunu söyledi. Çelik, mesafeli satış olarak değerlendirdikleri internet üzerinden alışveriş konusunda son üç yılın verileri hakında bilgi verdi. 2012 yılında internet üzerinden alışveriş yapıp mağdur olan vatandaşların sayısının 296 olduğunu belirten Çelik, "Bu rakam geçen yıl 436’ya yükseldi. 2014 yılının ilk 45 gününde ise mağdur olanların sayısı 700’lere kadar çıktı. 2012 yılında mağdur olanlardan 295’ü, geçen yıl ise 434’ü Tüketici Hakem Heyetimiz’e başvurup, yapılan değerlendirmeler neticesinde paralarını geri aldı" dedi.

’DAHA ÇOK CİNSEL ÜRÜNLER ÇIKIYOR’

İnternet üzerinden alışveriş mağdurlarımızın sayısı her yıl daha da arttığına dikkati çeken Çelik, vatandaşların özellikle internetten elektronik eşya ile cep telefonu siparişinde bulunduğunu ancak kargoyla birlikte gelen paketi açınca şok yaşadıklarını söyledi. Çelik, "Kargoyla gelen paketin içinde aldığı cep telefonunu veya elektronik eşyanın çıkmasını beklerken, saç tokası, şarj aleti veya plastik ürünlerle karşılaşıp şok oluyorlar. Bu kargo paketlerinden daha çok cinsel ürünler çıkıyor. Durum böyle olunca vatandaşımız vakit kaybetmeden Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuruyor" diye konuştu.

Çelik, internet üzerinden yapılan alışveriş konusunda vatandaşları uyarıp, "İlk olarak alışveriş yaptıkları sitenin güvenli olup olmadığı araştırmaları gerekir. Ardından sipariş ettikleri ürünün kapıda kutuyu açıp gördükten sonra ödemesini yapmaları lazım. Bu şartla alışveriş yapacaklarını karşı taraftaki firmaya da bildirmeleri gerekir. Eğer sipariş ettikleri ürün gelmez ve farklı bir ürün gelirse en geç 7 gün içinde Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurmalarını istiyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!