Altan Günbay son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Altan Günbay son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2014 10:35

Önceki gün hayatını kaybeden opera ve sinema sanatçısı Altan Günbay, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Günbay'ın cenaze törenine Ediz Hun ve Süleyman Turhan da katıldı.

ALTAN GÜNBAY SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Haberin Devamı

Günday için ilk tören Cemal Reşit Rey'de düzenlendi. Günday'ın cenazesi Teşvikiye Camii'nde kılınana cenaze namasının ardından Büyükçekmece aile kabristanlığında toprağa verildi.

CENAZE TÖRENİNDEN KARELER / FOTO GALERİ

Altan Günbay son yolculuğuna uğurlandı


9 Ocak 1931 doğumlu opera ve sinema sanatçısı Altan Günbay 3 Mart Pazartesi günü hayatını kaybetmişti. Sanatçı, Devlet operasında solist ve yönetmen olarak yıllarca görev yapmıştı. Günbay ayrıca Türk sinemasının belli başlı kötü adam karakterlerinden de biriydi. Bir süre 'Çocuklar Duymasın' dizisinde Haluk karakterinin babasını da canlandıran Günbay için, Teşvikiye Camisi’nde öğle vakti cenaze namazı kılındı. Cenazeye sanat camiasından çok sayıda ünlü isim katıldı. Günbay’ın son yolculuğuna uğurlanırken imam Halil İbrahim Kurşun’un ettiği dua herkesi derinden etkiledi.

Haberin Devamı

EDİZ HUN: HER YÖNDEN BAŞARILIYDI

Günbay’ın çok iyi bir sanatçı olduğunu belirten Sanatçı Ediz Hun, “Günbay operada çok başarılı oldu. Daha sonra tiyatro ve sinema sektörüne girdi. Her yönden başarılıydı. Güler yüzlüydü. Her rolün altından kalkabilecek kapasitede biriydi. Başımız sağ olsun.” dedi.

Son dönemde Günbay ile çok fazla birlikte zaman geçirdiğini dile getiren Sanatçı Süleyman Turhan, herkese başsağlığı dileğinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!