Doğruysa çok vahim

Güncelleme Tarihi:

Doğruysa çok vahim
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2014 01:32

Başbakan-Adalet Bakanı yargı tapesi iddiası...

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği öne sürülen yargıya ilişkin konuşma kaydı büyük yankı uyandırdı. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’la ilgili bir dava hakkında olduğu anlaşılan ses kaydında Başbakan Tayyip Erdoğan, Sadullah Ergin’den davayı yakın takibe almasını istiyor. Sadullah Ergin konuşmanın bir yerinde davayı beraatla sonuçlandıran yargıcın “Alevi” olduğunu söylüyor. Ayrıca avukatlıktan yargıya geçirilen 2 bin kişiye ilişkin Başbakan’a detaylı bilgiler veriyor.

Doğruysa çok vahim
DOĞAN GRUBU AÇIKLAMASI

YouTube’daki ‘Başçalan’ hesabından yayınlanan ve 2 görüşmeden oluşan ses kaydının ilkinde Erdoğan, Ergin’e, Aydın Doğan hakkında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Yasası’na muhalefetten açılan davanın duruşmasının salı günü olabileceğini hatırlatıyor. SPK’daki bağlantıların dikkate alınmasını ve Bakan’ın davayı yakın takibe almasını isteyerek “İhmale uğramasın yazık olur” diyor. İkinci görüşmede ise Erdoğan, “Geçenlerde Bakanlar Kurulu’na da getirdin” diyerek hatırlattığı davada verilen beraat kararından duyduğu rahatsızlığı dile getiriyor.

Haberin Devamı

Ergin, söz konusu yargıcın “Alevi” olduğunu belirterek, “Orada münferit bir hâkim geleceğini buna adamıştır. O şekilde bir yaklaşım sergiliyordur. Olumsuz birisi olduğunu da söylediler” diyor. Erdoğan buna karşılık 2 Temmuz’da çıkan karar üzerine SPK’nın şoke olduğunu vurguluyor. Aynı konuşmanın devamında Ergin, dosyanın Yargıtay Genel Kurulu’na gideceğini söylerken Erdoğan, ‘Oradaki durum ne olacak’ sorusunu yöneltiyor. Ergin orada sorun olmayacağını, Genel Kurul’un kalabalık bir yapı olduğunu, bu işin sökmeyeceğini belirtiyor.

SPK’nın bu konuda çok hassas olduğunu, Bakan’ın işi yakın takibe almasını tekrar isteyen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Bunların mahkûm olması lazım” sözü dikkat çekiyor. Ardından eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Yargıtay Ceza Genel Kurulu Başkanı ile Bakanlar Kurulu öncesi görüşeceğini, gerekli hassasiyetleri sağlayacağını ifade ediyor. Yargıtay’daki son düzenlemelere ilişkin çok çarpıcı bilgiler de veriyor. Erdoğan, Yargıtay’daki yapının son durumunu sorunca, Ergin, toplam 38 dairenin bulunduğunu anlatıyor.

Haberin Devamı

Ergin, stajları yeni biten 370-380 civarında hâkim ve savcının kura çekim töreni yapıldığını söyledikten sonra bunun yanı sıra avukatlıktan gelenlerden 500 kişi ile idari yargıdan gelen 200 kişinin ocak ayında göreve başlayacaklarını belirtiyor. Daha önce 500 kişiyi ‘başlattıkları’ bilgisini veren Ergin, ekim ayında gelecek 600 kişiyle birlikte toplam 2000 kişinin göreve başlamış olacağını ifade ediyor.

Doğruysa çok vahim
Der Spiegel Türkçe yayınlandı

Doğruysa çok vahim
Dehşete kapıldım

Doğruysa çok vahim
6 defa kazanılan davanın hikâyesi

Doğruysa çok vahim
Alevi isyanı

Doğruysa çok vahim
GDO’lu tapeler

Doğruysa çok vahim
Doğru olsa bile yayınlayamazsın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!