İnönü Üniversitesi'nde kavga: 47 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

İnönü Üniversitesinde kavga: 47 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2014 17:08

MALATYA Malatya İnönü Üniversitesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle yapılan açıklamanın ardından, bir grup sol görüşlü öğrencinin ülkücülerin bulunduğu kafeteryaya yürümek istemesi üzerine ortalık karıştı. Çevik kuvvet polislerinin müdahalesi sonrası 47 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Malatya’da dün şehir merkezinde karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası sonrası başlayan gerginlik, bugün üniversitede devam etti. İnönü Üniversitesi kampusunda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İnönü Üniversitesi Kadın Platformu tarafından açıklama yapıldı. Açıklamanın ardından ise 40 kişilik sol görüşlü öğrenci gurubu ülkücü öğrencilerin olduğu kafeteryaya yürümek istedi. Özel Güvenlik ekipleri ve sivil polisler tarafından öğrencilerin önü kesilerek yürüyüşlerine izin verilmezken, öğrencilerin yürümekte ısrar etmesi üzerine gözaltılar başladı. Arkadaşlarının gözaltına alınmalarına tepki gösteren grup polis ekiplerine direnince kısa süreli arbede yaşandı.

10’U KIZ ÖĞRENCİ, 47 GÖZALTI

Üniversiteye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edilirken, olaylara karışan 10’ü kız öğrenci olmak üzere 47 kişi gözaltına alındı. Gözaltılar sırasında 5 öğrenci ile bir polis memuru ve 2 özel güvenlik görevlisi hafif yaralandı. Yaralılar Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi altına alınırken, gözaltına alınan öğrenciler Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Polis ekipleri, olaylar sonrası herhangi bir kavganın çıkmaması için üniversite ve şehir merkezinde bulunan öğrenci yurdu çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!