Aileyi Kalkındırma Partisi

Güncelleme Tarihi:

Aileyi Kalkındırma Partisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2014 02:11

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sırasında Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal ile arasında geçtiği ileri sürülen telefon görüşmelerini hatırlatarak, “Hâlâ bu adama güveniyor musunuz? Dünya tarihinde böyle bir hırsız görülmemiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi, Aileyi Kalkındırma Partisi’ne döndü. Oyunuzla harama ortak olmayın, önce sizi soydu” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu Kırklareli ve Edirne mitinglerinde şunları söyledi:

ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN

17 Aralık günü bir operasyon yapıldı. Adı Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonu. Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu, oğlu ile yaptığı konuşmayı dinlettiler. Polis arkadaşlarımız gelmişler, Başçalan’ın talimatı üzerine millete dinletmeyin diye. Polis kardeşlerime sesleniyorum, siz halkın polisisiniz bir hırsızın polisi olamazsınız, herkes bunu bilsin. Devleti soyanın polisi olmaz, polis haksızlık yolsuzlukla mücadele eder. Ne var o konuşmalarda bir kişinin devleti nasıl soyulduğu var. Kendi sesinden kendi söylüyor. Sabahın köründe 8'i 2 geçe açıyor telefonu, oğlum diyor şunların evinde arama yapılıyor. Bilal anlayamamış, baba bir daha tekrar et diyor. Evde ne varsa sıfırlayın, dağıtın diyor. Kardeşini gönderiyor, diğer kardeşini de, dayını çağır, amcanı çağır herkesi çağır diyor. Beraber paraları sıfırlayın yok edin diyor. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy verenler elinizi vicdanına koyun, Başbakan çıkıp elinde milyon dolarları tutarsa polisin operasyonun yaptığı saate sıfırlayın talimatı verirse elini vicdanını koyun ve öyle konuşun.

Haberin Devamı

HARAMA ORTAK OLMAYIN

Oyunuzla harama ortak olmayın, önce sizi soydu. Bu adam havuz kurdu kendi medyasına oluşturmak için salma salıyor. İhale verdiği müteahhitlere salma salıyor, 630 milyon dolarlık salmayı yapıp havuz oluşturdular. AKP’ye oy verenlerin vicdanlarına teslim ediyorum nasıl oluyor da, bu havuz oluşuyor. Bu parayı verenler zaten devletten çalacaklar. Bunlardan birisi ihale aldıktan sonra öyle keyifleniyor ki, ‘Biz bu milletin anasını belleyeceğiz’ diyor. Bir bankanın genel müdürünün evinde ayakkabı kutusundan 4.5 milyon dolar para çıktı. Bu genel müdüre kefil olan kim, Başçalan.

VALİYİ 2 VİLLAYA SATTI

Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy verenlere sesleniyorum 4.5 milyon doları ayakkabı kutusuna saklayana kefil olana siz hâlâ kefil olmayı sürdürecek misiniz? Elinizi vicdanına koyun. Urla'da birinci derece SİT alanının üzerinde vali olmaz diyor yıkılması lazım diyor. Adamı Başçalan’a telefon ediyor. ‘Bizim villaları yıkacak vali’ diyor. Talimat verin yapmasın diyor, sonra valiyi Diyarbakır'a sürgün ettiler. AKP’ye oy verenlere sesleniyorum oy verdiğiniz bu kişi devletin valisini 2 villaya sattı, hâlâ bu kişiye oy verecek misiniz.

Haberin Devamı

BÖYLE HIRSIZ GÖRÜLMEDİ

Daha sonra saat 10.58 yeni telefon konuşması yapıyor. Bir miktar daha kaldı diyor 30 milyon Euro diyor. Bu milletin vicdanına sesleniyorum bu halkın vicdanına, gazilerimizin, esnafın, işçinin, çiftçinin, memurun, emeklinin vicdanına, nasıl oluyor da ertesi gün telefon ediyor 30 milyon Euro’yu konuşuyor hâlâ bu adama güveniyor musunuz? Dünya tarihinde böyle bir hırsız görülmemiştir. Bu kişi din iman edebiyatı yapıyor ama öbür taraftan malı götürüyor. Bunların en büyük özelliği yalan söylemek. Ülkeye çocuklarınıza sahip çıkın. Bir kişi geldi devleti soymaya kalktı dersini demokratik yollardan vereceğiz hep beraber çalışacağız.

Haberin Devamı

ÜLKE İÇİN HESAP SORMANIZ LAZIM

Bunun bir özelliği daha var. Geçmişte demişti ki hırsızlık babadan oğula geçer, evlattan babaya geçmez demişti. Doğruyu söylemiş. Şimdi öğreniyoruz ki, kendisi bütün ailesi oğlu, kızı, dayısı, yeğeni amcası hep beraber yolsuzluk içinde. Siz buna evet diyor musunuz. O zaman yapacağımız bir şey var, çocukların hakkı için hesap sormak zorundasınız. Ülke için hesap sormak zorundasınız. Ben çalışacağım, hep beraber çalışacağız miting meydanlarda, kahvede, tarlada, lokantada, sokakta, cadde, fabrikada, hanımlar ev toplantılarında bu hırsızlığa dur diyeceğiz. Bizim yakamızdan artık düşün deyin.

KIRKLARELİ’de Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 10 bin kişi CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu ellerinde, ‘Çiftçiye, işçiye emekliye para yok, Bilal’de para çok’, ‘Ak dediler kara çıktı, her yerinden para çıktı’. ‘Hırsız var’, ‘Çiftçi tarla sürer litresi 5 lira, Tayyip boğazda gezer litresi 1.5 lira’, ‘Oyumuz namusumuzdur satılık değil’ pankartları ile karşılandı. KIlıçdaroğlu kürsüye çıkmadan önce de Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon tapeleri barkovizyon eşliğinde dinletildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!