5 alışveriş merkezi 2 milyar TL yatırım

Güncelleme Tarihi:

5 alışveriş merkezi 2 milyar TL yatırım
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2014 01:30

SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, biri İzmir’de 4’ü İstanbul’da 5 alışveriş merkezi için 2 milyarlık yatırımın devam edeceğini belirterek, “Birini tamamladık, 4’ü için yatırama devam ediyoruz. Türkiye’nin genç nüfusuna, küresel vizyonuna ve geleceğine güveniyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE seçim ‘sathı mahalli’ne girdiğinden beri yaşnan siyasi gerginlik, Sur Yapı’nın patronu Altan Elması’ı etkilemedi. Elmas, birini geçen yıl tamamladıkları 5 alışveiş merkezi projesinden 4 tanesinin yatırımlarına tereddütsüz devam edeceklerini açıkladı. Bu projelerin tamamı için 10 yıllık dış finansmanının sağlandığını açıklayan Altan Elmas, “Yatırımlarımıza devam edeceğiz Çünkü, biz Türkiye’nin genç nüfusuna, küresel güç olma vizyonuna ve geleceğine güveniyoruz. Biz 22 yaşında bir şirketiz ve bu kısa sürede bile ne dalgalanmalar ne krizler gördük. Gündemden hiç etkilenmeden yolumuza devam edeceğiz” dedi.

5 alışveriş merkezi 2 milyar TL yatırım

Ümraniye, Çekmeköy ve Sancaktepe ilçelerinin kesişim noktasında yer alan ve Ümraniye sınırları içinde bulunan Metrogarden Alışveriş Merkezi’nin Nisan sonunda açılacağını söyleyen Altan Elmas, “Kiralanabilir alanın yüzde 80’i kiralandı. Sabiha Gökçen’e kadar gidecek metro hattı 2015 sonunda devreye girecek. Metro istasyondan avm’ye ulaşım sağlanacak. 10 dakika araç mesafesinde 650 bin kişiye erişiyoruz. Yılda 10 milyon ziyaretçi bekliyoruz” dedi. 80 bin metre kare inşaat, 42 bin metrekare kiralanabilir alan bulunan Metrogarden’ın çevresinin son 10 yılda çok büyük değişim geçirdiğini anlatan Elmas, “Bölgede 5 bin villa yerleşimi var. Projemizin hemen yanında 1000 villa yerleşimi var. Bölgede 20 bin adet de lüks konut yapıldı” diye konuştu. .

Haberin Devamı

DİĞER PROJELER

Axis İstanbul’un da, Fatih, Bayrampaşa ve Eyüp’ün kesişme noktasında 125 bin metrekarelik inşaat, 60 bin metrekarelik kiralanabilir alışveriş merkezi alanı olacağını ayrıca 27 bin metrekare ofis bölümü bulunacağını anlatan Altan Elmas, bu projenin 2015 sonunda bitmiş olacağını açıkladı. Elmas diğer projeleri de şöyle sıraladı: “Exen AVM’de 80 bin metrekare inşaat, 36 bin metrekare kiralanabilir alan, 8 bin metrekare ofis olacak. İzmir’deki projemiz ise 120 metrekarelik inşaat, avm, rezidans, otel ve marina olmasını planlıyoruz. Bu iki proje de 2015 sonunda bitmiş olacak.”
projelerin toplam 476 bin metrekare inşaat alanına sahip olacağını vurgulayan Altan Elmas, 10 bin kişiye kalıcı istihdam sağlayacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Bursa’ya proje geliyor

SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, İstanbul ve İzmir dışında Bursa’da da proje yapmak için somut adım attıklarını belirterek, “aslında biz nüfusu 300 bini aşmış bütün illeri inceliyoruz. Bursa’da bir arsa için anlamamızı yaptık. Konut, ofis ve ticari alanları olan bir proje olacak” dedi. İstanbul’un her ilçesinin ‘büyük bir şehir’ gibi olduğunu vurgulayan Altan Elmas, “İstanbul’da AVM’ler belli merkezlerde yoğunlaşmış. Biz ilçelere bakıyoruz ve ihtiyaca dönük yatırım yapıyoruz. Kağıthane projemiz bu nedenle çok başarılı oldu” diye konuştu.

Şahan Bey’e teşekkür

SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Axis Kağıthane AVM’nin çok başarılı bir grafik çizdiğini belirterek, “Çünkü konumu çok iyiydi. Bu arada, Recep İvedik’in başarısı nedeniyle Şahan Bey’e de (Gökbakar) teşekkür ediyoruz. Çünkü, sayesinde ziyareçi sayısı bir anda yüzde 10 arttı. İyi filmler ne kadar önemliymiş anladık” diye konuştu. Altan Elmas, Sur Yapı’nın konut alanındaki iddiasını da sürdürceğini ve yılda ortalama 1000 civarında konut üretip satmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

725 daire için 3727 kişi başvurdu

5 alışveriş merkezi 2 milyar TL yatırım

KAMU İhale Kanunu ve Gelir Paylaşımı modeliyle hayata geçirdiği yedi ayrı projedeki son daireleri kurayla satışa çıkaran Emlak Konut GYO, 5 kat talep aldı. 28 Şubat’ta son bulan başvurularda 725 daire için 3 bin 727 kişi başvurdu. Geçtiğimiz yıl net karı 1 milyar 185 milyon 914 bin TL’ye ulaşan Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO, İstanbul’daki 7 ayrı projesindeki son kalan 725 daireyi kurayla satışa çıkarmak için 27 Ocak–28 Şubat tarihleri arasında talep topladı. 96 ile 120 aya varan vadeler ile satışa çıkan daireler için 3 bin 727 kişi başvurdu. Satışa sunduğu dairelere toplamda 5 kat talep alan Emlak Konut, kuralı satışı 8 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirecek. Bahçekent Emlak Konutları’na 586, Emlak Konut Başakşehir Evleri’ne 2 bin 387, Tuzla Emlak Konutları’na 158, Sultanbeyli Emlak Konutları’na 204, Spradon Quartz’a 18, My World Europe’a 17, 1stanbul projesine ise 357 kişi başvuruda bulundu.

Haberin Devamı

Metsan Nexus yükseliyor

5 alışveriş merkezi 2 milyar TL yatırım

METSAN İnşaat’ın, lansmanını Kasım ayında yaptığı Metsan Nexus projesinde otopark ve ticari birimlere ait katlar ile birlikte 14. kata ulaşıldı. Dünyaca ünlü Mimar Daniel Libeskind ile güç birliği yapılan karma projede yaşam 2015 yılı Aralık ayında başlayacak. Deniz ve ada manzaralı 36 katlı iki bina ve ortasında 19 katlı dairesel kuleden oluşacak Metsan Nexus şehrin simge yapılarından biri olmaya aday gösteriliyor. Projede 430 konut bulunacak. Kadıköy-Kartal metrosunun Yakacık istasyonunda metro çıkışı ile direk bağlantılı, E-5 Karayolu’nun üzerinde yer alan Metsan Nexus, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na 16 km (15 dakika) uzaklıkta ve Caddebostan-Pendik Sahilyolu’na 3 km (5 dakika) uzaklıkta konumlanıyor.

Haberin Devamı

Yalçınlar ‘Batı Mahal’de ruhsatı aldı

5 alışveriş merkezi 2 milyar TL yatırım

BÜYÜKÇEKMECE Gölü kıyısında hayata geçirdiği konut projesi Gölmahal Villaları ile dikkat çeken Yalçınlar Group, aynı bölgede ikinci projesi için geri sayıma başladı. Büyükçekmece’nin en önemli ve büyük konut projelerinden olan Pelican Hill’in dördüncü etabı olacak BatıMahal’de toplam 150 villa yer alacak. Üç etaptan oluşacak olan BatıMahal’de her villaya 1.5 ile 3 dönüm arasında bahçe alanı düşecek. İç dekorasyonu yapılı bir şekilde teslim edilecek olan projede 3 tip villa yer alacak ve villaların hepsi göl manzarasına sahip olacak. Batı Mahal projesinde konut sahipleri, Pelican Hill’in sosyal tesisleri içinde yer alan açık ve kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı, sauna, masaj odası, restaurant ve kafe gibi birçok hizmetten faydalanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!