Belgeleriyle açıklayacağım

Güncelleme Tarihi:

Belgeleriyle açıklayacağım
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2014 01:23

Mevcut yönetimin, Ankara’nın çeşitli yerlerinde 36 tane imar değişikliği ile 10 milyar civarında rant sağladığını iddia eden Mansur Yavaş, önümüzdeki günlerde belgelerle açıklama yapacağını söyledi.

Haberin Devamı

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, seçim çalışmaları kapsamında Nallıhan’ı ziyaret etti.
CHP Nallıhan Belediye Başkan adayı Feridun Güngör’ün Seçim İletişim Merkezi’nin açılışına katılan Yavaş, burada vatandaşlara seslendi. Mevcut yönetimin Ankara’yı sadece Eskişehir yolundan ibaret sandığını ifade eden Yavaş, “Çok katlı plazalar dikildikçe Ankara’nın geliştiği zannediliyor. Orada birçok insana yüksek emsaller veriliyor. Herkes milyon dolarları birileri rant olarak koyuyor. Sonra Ankara’nın 180 bin aileye paket gönderip sizde bunlarla idare edin deniliyor. Bu mudur belediyecilik, bu mudur haktan yana olmak” diye seslendi. Ankara’da meydana gelen imar değişikliklerini belgeleriyle topladıklarını ve yakın zamanda bunu kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydeden Yavaş şöyle devam etti:
“Sadece 36 tane imar değişikliği ile 10 milyar civarında bir rant ortaya çıktı. Bunun bir lirası belediyeye gelmedi. Yoksa Ankara Büyükşehir Belediyesi kendi imkanlarıyla çok şey yapar. Ondan sonra ben suyu ucuzlatacağım dediğim zaman ‘hayır ucuzlatamaz. 10 milyarlık rant, birilerinin cebine gitti.
Allah Kur’an’ı Kerim’de diyor ki, ‘Kul hakkıyla geleni cennetime almam.’ En fazla dikkat etmemiz gereken şey kul ve yetim hakkı. Bu 10 milyarlık rant birilerinin hakkıydı. Sadece particilik dikkate alınarak, benim partimden diye göz yummak, yokmuş gibi farz etmek bizlere yakışmaz. Yarın öbür dünyaya intikal ettiğimizde sen hangi partiden geldin diye sormayacaklar. Kul hakkı var mı yok mu diye soracaklar. Onun için yarın huzuru mahşerde yan yana durmak istemeyeceğiniz insanlara oy vermeyin.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!