CHP'li Oran'dan Fenerbahçe sorusu

Güncelleme Tarihi:

CHPli Orandan Fenerbahçe sorusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2014 16:55

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan ile arasında yapıldığı iddia edilen Aziz Yıldırım ile Mehmet Ali Aydınlar’ın aday olduğu Fenerbahçe Genel Kurulu’yla ilgili konuşmalar üzerine TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Haberin Devamı

Oran’ın, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yazılı cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesi şöyle:

"Ulusal basına yansıyan iddialara göre Recep Tayyip Erdoğan oğlu ile yaptığı bir görüşmede Fenerbahçe Spor Kulübü’nün olağan seçimli genel kuruluna müdahil olmuş, burada bir adayı açıkça desteklemiş, kendisine söylem desteği vermiş, çıkacak aday listelerine müdahale etmiş ve kulübün seçilmiş başkanına yönelik bazı ithamlarda bulunmuştur. Bu kapsamda,

1-Erdoğan’ın talimatıyla Bakanlığınız Fenerbahçe Spor Kulübü kongresinde herhangi bir aday için çalışma yürütmüş müdür, adaylardan birinin listesinin belirlenmesinde rol almış mıdır, bu konuda yaptığınız bir çalışma var mıdır?

2-Hükümetten tamamen bağımsız olması gereken demokratik seçimlere müdahale edilmesinin yasal gerekçesi nedir? Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı da Başbakanlık veya Bakanlık tarafından atama usulüyle mi belirlenecektir?

3-2002 - 2012 yılları arasında Başkanlık seçimlerine müdahil olarak katıldığınız diğer spor kulüpleri ve hükümetinizce desteklenen adaylar kimlerdir?

4-Bilginiz dahilinde Başbakanlık örtülü ödeneğinden veya Bakanlığınız bütçesinden spor kulüplerindeki adaylara gönderilen maddi bir yardım bulunmakta mıdır, bu yardımın miktarı nedir?

5-Bilginiz dahilinde Recep Tayyip Erdoğan tarafından TFF Başkanı Yıldırım Demirören’e "Aziz Yıldırım orada durdukça, bunlara nefes aldırmayın" yönünde ayrımcılığa işaret eden bir sözlü talimat verilmiş midir? Bu talimat hangi tarihte, hangi yasal gerekçe ile verilmiştir?

6-Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a niçin ısrarla randevu vermemektedir?

7-Fenerbahçe kongresinde, Aziz Yıldırım’ın karşısında başkanlığa aday olan eski TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın konuşma metnini Recep Tayyip Erdoğan mı yazdı?"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!