Aydınlar bomba kasete cevap verdi

Güncelleme Tarihi:

Aydınlar bomba kasete cevap verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2014 13:04

SON 1 aydır devam eden “Ses kasetleri savaşı” sonunda Fenerbahçe’ye de sıçradı. Sarı lacivertli camia Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında yapıldığı iddia edilen bir konuşmayla sarsıldı. Bu akşam oynanan Fenerbahçe Ülker-Tofaş maçında , tapelerde ismi geçen Dışişleri Bakanı Ahmet Davudoğlu'nun damadı Ahmet Özokur karşılaşma boyunca F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldrım'ın yanında oturdu.

Haberin Devamı

Konuşmalarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Kasım 2013 tarihinde yapılan ve Aziz Yıldırım ile Mehmet Ali Aydınlar’ın aday olduğu Fenerbahçe seçimlerinde Aydınlar’dan yana ağırlığını koyduğu ve seçimleri buna göre dizayn etmeye çalıştığı öne sürülüyor.

Fenerbahçe camiasına bomba gibi düşen konuşmadaki iddialar şöyle:

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bilal Erdoğan’ın kongreye gidip Aydınlar lehine oy kullanmasını istiyor.
2- Aydınlar’ın, seçim konuşmasında Aziz Yıldırım’a karşı nasıl konuşması ve neleri gündeme getirmesi gerektiğini anlatıyor.
3- Bunun için Bilal Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediyespor İdari Menajeri Mustafa Eröğüt'ü alarak Aydınlar ile konuşmasını istiyor.
4- “Aydınlar, Şenes Erzik ile birlikte Başbakan ile görüştü. O konuşmada F.Bahçe şike yaptı mı sorusuna ne yanıt verdiniz?” diye soran Yıldırım’ın bu tavrını edepsiz bir yaklaşım olarak yorumluyor.
5- Başbakan, cezaevinden çıktıktan sonra Aziz Yıldırım’ın kendisinden defalarca randevu istediğini ama o randevuyu vermediğini anlatıyor.
6- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun damadı Ahmet Özokur’un Aziz Yıldırım’ın yönetim kurulu listesine girmesini istemediğini ve bunu Davutoğlu’na söylediğini ifade ediyor.
7- Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Bank kuracağı yönündeki açıklamalarına da Aydınlar’ın 500 milyon dolarlık borcunu hatırlatarak karşı yanıt vermesi gerektiğini söylüyor.

Haberin Devamı

HÜRRİYET, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia konuşmada ismi geçen Mehmet Ali Aydınlar’a ulaştı. Konuyla ilgili olarak Aydınlar şunları söyledi:

- Benim seçim konuşmalarıma bir bakın. O sözlerin hiç birini söylemiş miyim. İki kişi arasında bir konuşma yapılmış. Ama ben orada geçen sözlerin hiç birini söylemedim. Bana da ne mesaj geldi, ne de bu konuda herhangi bir telkin.


SES KAYDI İDDİALARI MECLİS'E TAŞINDI
Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, ses kaydı iddialarıyla ilgili olarak TBMM'de yazılı soru önergesi verdi. Oran, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın cevaplaması için verdiği önergede ses kaydı iddialarını gündeme getirdi ve hükümetin Fenerbahçe'nin seçim sürecine müdahil olup olmadığını sordu. Oran ayrıca "Bilginiz dahilinde Recep Tayyip Erdoğan tarafından TFF Başkanı Yıldırım Demirören’e “Aziz Yıldırım orada durdukça, bunlara nefes aldırmayın” yönünde ayrımcılığa işaret eden bir sözlü talimat verilmiş midir? Bu talimat hangi tarihte, hangi yasal gerekçe ile verilmiştir?" sorusunu da yazılı önergesinde Bakan Kılıç'a yöneltti.

YANYANA OTURDULAR

Haberin Devamı

FENERBAHÇE’nin Ülker Sports Arena’da Tofaş’ı 70-59 mağlup ettiği maçta Aziz Yıldırım'ın yanına sürpriz bir isim oturdu. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, tapelerde ismi geçen Dışişleri Bakanı Ahmet Davudoğlu'nun damadı Fenerbahçe basketbol şube sorumlusu Ahmet Özokur ile karşılaşma boyunca birlikte oturdu. Normalde maçları locasında izleyen Özokur'un bu karşılaşmayı Yıldırım ile birlikte izlemesi bir mesaj olarak algılandı.


BAKMADAN GEÇME!