Türk takımları Avrupa'yı sallıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk takımları Avrupayı sallıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2014 11:38

Avrupa Voleybol Konfederasyonu'nun (CEV) kulüpler bazında organize ettiği kupalara Türk takımları bu sezon tam anlamıyla damgasını vurdu.

Haberin Devamı

CEV Şampiyonlar Ligi, CEV Kupası ve CEV Challenge Kupası olmak üzere erkekler ve kadınlarda 6 organizasyonun 5'inde Türk takımları final mücadelesi verecek. DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde erkekler ve kadınlarda 3 takımla Türkiye temsil edilirken, Kadınlar CEV Kupası'nda Fenerbahçe, CEV Challenge Kupası'nda ise Beşiktaş kadın takımı ile Fenerbahçe Grundig erkek takımı kupayı kazanmaya çalışacak.

DenizBank Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde iki Türk takımı

DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nde iki Türk takımı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek Dörtlü Final'de yer alacak. Dörtlü Final'de ilk maçta birbirleriyle eşleşen VakıfBank ile Eczacıbaşı VitrA, 15 Mart'ta final için karşı karşıya gelecek. İki takımın eşleşmesinin ardından bir Türk takımının 16 Mart'taki finale çıkması garanti olacak.

Haberin Devamı

Erkeklerde Halkbank ev sahibi

Voleybolda kulüpler bazında erkeklerde en büyük organizasyon olan DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde ise Halkbank, ev sahibi olmanın avantajını kullanmaya çalışacak. Halkbank, 22-23 Mart tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek Dörtlü Final'in ilk maçında Polonya'nın Jastrzebski Wegiel ile karşı karşıya gelecek. Ankara temsilcisi, rakibini mağlup ederek finalde kupaya uzanmayı hedefleyecek.

Kadınlar CEV Kupası'nda Fenerbahçe kupa mücadelesi verecek

Kulüpler bazında ikinci öneme sahip olan CEV Kupası'nda ise kadınlarda Fenerbahçe, final mücadelesi verecek. Sarı-lacivertli takım, bu organizasyonun final maçında Rusya'nın Uralochka NTMK ekibiyle karşı karşıya gelecek. İki takım arasındaki finalin ilk ayağı 26 Mart Çarşamba günü Rusya'da oynanacak. Fenerbahçe, 29 Mart Cumartesi günü rakibini İstanbul'da konuk edecek.

Challenge Kupası'nda da final mücadelesi var

Türk takımları, CEV Challenge Kupası'nda da finale iki takım göndermeyi başardı. Erkekler CEV Challenge Kupası'nda Fenerbahçe Grundig, finalde Türkiye'yi temsil edecek. Sarı-lacivertli ekip, yarı finalde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni eleyen İtalya'nın Andreoli takımıyla 27 Mart Perşembe günü deplasmanda ilk maçını oynayacak. Fenerbahçe Grundig, 30 Mart Pazar günü de İstanbul'daki maçta rakibin geçerek kupaya uzanmaya çalışacak.

Kadınlar CEV Challenge Kupası'nda ise Beşiktaş, adını finale yazdırarak, tarihinin en büyük başarısını yakaladı. Yarı finalde Polonya'nın Impel takımını eleyen siyah-beyazlı takım, finalde Rusya temsilcisi Zarechie'nin rakibi oldu. İki ekip, 27 Mart Perşembe günü Rusya'da ilk maçta karşı karşıya gelecek. Final ayağının rövanşı ise 30 Mart Pazar günü İstanbul'da oynanacak.

Haberin Devamı

Sadece Erkekler CEV Kupası finalinde Türk takımı yok

CEV organizasyonları içinde Türk takımları sadece Erkekler CEV Kupası'nda finalde yer alamayacak. Bu kupada yer alan Maliye Milli Piyango, finale yükselme başarısı gösteremedi.

BAKMADAN GEÇME!