Mersin'de yağış hayatı felç etti

Güncelleme Tarihi:

Mersinde yağış hayatı felç etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2014 09:52

Uzun zamandır yağışlara hasret kalan Türkiye'de özlenen manzara Mersin'den geldi. Mersin’de etkili olan sağanak yağış yaşamı felç etti. Gece başlayan ve etkisini sabah saatlerinde arttıran yağış nedeniyle kentin bazı mahallerinde sele dönüştü. Kentin kenar semtlerindeki tek katlı ev ve işyerlerini su basarken trafik akışı da durma noktasına geldi. Marmara'da ise Çarşamba gününden itibaren yağışlı hava geliyor.

Haberin Devamı

Adnan Menderes, Gazi Mustafa Kemal ve Okan Merzeci bulvarları ile 2’inci Çevre Yolu’nda uzun araç kuyrukları oluştu. Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri su basan ev ve işyerlerinde tahliye çalışması yaptı.

İŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

METEOROLOJİDEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Antalya ve çevrelerinde çok kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

TÜRKİYE'DEN YAĞIŞ MANZARALARI

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın öğle saatlerinden itibaren Antalya çevresinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli yağış görülecek. Hava sıcaklıklarının Antalya'da 20, Muğla'da 16, Isparta'da 14, Burdur'da 12 derece olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar ise güney yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde esecek. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

İZMİR'DE METEOROLOJİK UYARI

Haberin Devamı

İzmir Valiliği, kentte etkisini artırması beklenen sağanak yağış nedeniyle ilgilileri ve vatandaşları uyardı

İzmir Valiliği, halen devam eden sağanak yağışın etkisini artırmasının beklendiğini belirterek, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları uyarısında bulundu.

İzmir Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, bölgede halen aralıklarla devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gün içinde ilerleyen saatlerde etkisini artırması ve kentte yarına kadar bölgesel olarak kuvvetli olmasının beklendiği kaydedildi.

Yağışın yol açabileceği olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğinin ifade edildiği açıklamada, "Su baskını, ani sel, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir" denildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!