Münih’te binler, Nazi merkezini protesto etti

Güncelleme Tarihi:

Münih’te binler, Nazi merkezini protesto etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2014 12:31

Almanya'da cumartesi günü binlerce Münihli, kentin Obermenzing semtinde aşırı sağcıların merkez olarak kullanmaya başladığı Nazi merkezini protesto etti.

Haberin Devamı

Nazi Terörüne ve Irkçılığa Karşı Birlik tarafından ‘Belediye Meclisi'nde ve Münih’in semtlerinde Nazilere karşı güçlü bir işaret’ sloganıyla yapılan protestoda eylemciler, Nazilerin Carl-Hanser-Str. sokağında merkez olarak kullandığı evin önünden geçti. Neonazi cinayetleri davasında sanık olarak yargılanan Andre E. isimli aşırı sağcının da misafir olarak ağırlandığının iddia edildiği bu ev, 2012 Aralık ayında tanınmış 3 Neonazi tarafından kiralanmış ve aşırı sağcı aktiviteler için kullanılmaya başlanmış.

Evi kiralayan Vanessa B. ve Daniel T. adlı iki kişinin, Münih Belediye Meclisi seçimlerine ‘Yabancıları Durdurun İnisiyatifi’nden (BİA) adaylıklarını koydukları ifade edildi. Pasing Tren İstasyonu’nda başlayan eyleme, belediye başkan adayları Josep Schmid (CSU), Dieter Reiter (SPD) ve Sabine Nallinger’in de (Yeşiller) katılması dikkat çekti. “Katılım sayısının bu kadar fazla olması beklentilerimizin üzerinde oldu.’’ diyen Nazi Terörüne ve Irkçılığa Karşı Birlik Basın Sözcüsü Peter Meier, bu şekilde Münih’teki ve Münih Belediye Meclisi'ndeki Nazilere güçlü bir mesaj gönderdiklerini söyledi. Meier, Nazi merkezinin kapatılması taleplerine bu şekilde kararlı bir destek verilmiş olduğunu kaydetti.

Polis tarafından yapılan basın açıklamasında, gösteriye yaklaşık bin vatandaşın katıldığı haber verildi. Bu gösteriye karşı Neonaziler tarafından karşılık verilmediği, ancak şehrin 6 farklı noktasında ‘Mültecilik haklarının kötüye kullanılmasına ve yabancıların işlediği suçlara karşıyız’ sloganıyla bildiriler yapıldığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!