DEÜ Tıp 36 yaşında

Güncelleme Tarihi:

DEÜ Tıp 36 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2014 01:26

İZMİR'in köklü eğitim kurumu Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 36. Kuruluş yıldönümü, İnciraltı Yerleşkesi Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu'nda düzenlenen görkemli bir törenle kutlandı.

Haberin Devamı


1 Mart 1978 yılında Ege Üniversitesi bünyesinde 12 öğretim üyesinin öncülüğünde kurulan fakültenin 36. Yılı etkinlikleri, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda'nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Törene, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi önceki Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Yaparel, Prof. Dr. Murat Özgören, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Can Karaca, Dekan Yardımcıları, Başhekim Yardımcıları başta olmak üzere akademisyenler, idareciler, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı. Tıp Fakültesi'nin 36. yaşgünü, Turkish Brass Ensemble Orkestrası'nın müzik ziyafeti ile başladı. Konser sırasında İzmir Devlet Opera ve Balesi Bale Sanatçıları da değişik koreografiler ile görsel şölen sundu. Ayrıca Resim Heykel sanatçıları sahneye kurulan tuvale, Atatürk, Hasan Tahsin, Yüzbaşı Şerafettin Bey ve DEÜ Tıp'ın 12 kurucusunu sembolize eden yıldızların yer aldığı bir resim çalışması yaparak beğeni topladı. Etkinlikte, Ege Üniversitesi Hak Oyunları Bölümü Halk Dansları Sanatçısı Selim Özyol da "Kerimoğlu Zeybeği" performansı ile alkışlandı.
Daha sonra; fakülteden 2013-14 yılında emekli olan Prof. Dr. Sevin Özdeniz, Prof. Dr. Nedim Çakır, Prof. Dr. Meral Sakızlı, Prof. Dr. Serpil Salaçin, Prof. Dr. Sedat Karademir ve 15 ile 30. hizmet yılını dolduran toplam 21 öğretim üyesi, Tıp Fakültesi ve DEÜ Hastanesi'nde 30 ve 15. yıllarını dolduran 141 personele "Hizmet Onur Plaketi" verildi.
Kuruluş yıldönümü anısına, Kaat-ı Sanatçısı Sahide Çınar'ın hazırladığı Osmanlı Kaat-ı Sanat Sergisi de Tıp Fakültesi Derslikler Grubu giriş katı fuayede bir hafta süre ile beğenilere sunuldu.
DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, "Dokuz Eylül Üniversitesi'nin en köklü kurumlarından biri olan Tıp Fakültemiz 1978'de 12 cengaverin bu işe atılması ile hayata başladı ve bugünlere geldi. Üniversitemizin 6 belirgin özelliği var; birincisi Dokuz Eylül Üniversitesi, mensuplarına çok bağlıdır, onlara çok değer verir. İkincisi AR-GE'ye, üçüncüsü Kadın Hakları'na, dördüncüsü sanata, beşincisi Denizciliğe çok önem verir. Bir diğer temel özelliği ise Türkiye'nin gözbebeklerinden olan hastanesidir. 1978'de 12 öğretim üyesi ile yola çıkan Tıp Fakültesi'nde, 2013 sonu itibarıyla 387 üst düzey öğretim üyesi kadrosu hizmet vermektedir. 3 yıldır artan poliklinik sayısı ile yılda 1 milyon 100 bin civarında hastaya bakılmaktadır. Yılda 38 bin ameliyat yapıyor, 65 bin kişiye de yataklı tedavi hizmeti veriyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde toplam 8 bin 400 kişi çalışıyor. Bunun 5 bin 24'ü Sağlık Kampusü'nde yer alıyor. Bunun 4 bini de Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışıyor. Görüldüğü gibi devasa bir yapı mevcut. Ben bugünlere gelmemize emek veren tüm hocalarımız ve çalışanlarımıza yürekten teşekkür ediyor, doğum gününüzü kutluyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!