Türk akademisyenin makalesi Türklere yasak!

Güncelleme Tarihi:

Türk akademisyenin makalesi Türklere yasak
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2014 11:12

Türk akademisyen Dr. Emre Erdoğan'ın makalesini yayınlamak isteyen ABD'li düşünce kuruluşu internet yasaklarına takıldı. Hollings Center Erdoğan'ın makalesini Scribd.com'a yükledi. Fakat Scribd.com'un Türkiye'de yasaklı olması ironik bir durum ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Türk akademisyenin makalesi Türklere yasak
Türkiye’deki internet yasakları enteresan bir görüntü ortaya çıkardı. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Dr. Emre Erdoğan German Marshall Found isimli dünyaca ünlü ABD’li düşünce kuruluşu için ‘Türk Vatandaşı Olmanın Dayanılmaz Ağırlığı’ isimli bir makale yazdı. Erdoğan makalesinde Türk toplumunun nasıl düşmanlık duyguları besleyebildiği gibi sosyal konulara yer verdi. Makaleyi daha sonra Hollings Center isimli düşünce kuruluşu da yayımlamak istedi. Kuruluş makaleyi internet üzerinden Scribd.com internet sitesi aracılığıyla yaydı. Fakat bir Türk’ün yazdığı makaleye Türkiye’de bu platform üzerinden kimse erişemedi.

Haberin Devamı

Türk akademisyenin makalesi Türklere yasak

TECRÜBE ETTİK

Çünkü Scribd.com 8 Mart 2013 tarihinde İstanbul 12. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından erişime kapatılmıştı. Sitenin erişime kapatılmasına neden olarak telif hakları gösterildi. Scribd.com internet üzerinden PDF tipi yayın dosyalarının dağıtılmasında kullanılıyor. Öte yandan makaleyi Scribd.com üzerinden yayınlamak isteyen Hollings Center ise konuyla ilgili olarak abonelerine bir yazı gönderdi. Bu yazı aynı zamanda Hollings Center'a abone olan Emre Erdoğan’a da geldi. 28 Şubat tarihli gönderilen bu yazıda ,”Geçen şubat ayındaki bültenimizde bir makale yayımladık. Fakat daha sonra fark ettik ki bu makaleye Türkiye’den erişilemiyor. Okurlarımızı linke tıklayarak makaleyi okumaya davet ediyoruz." ifadesi yer aldı. Yani Erdoğan Türkiye’den bir makale yazmasına rağmen Türk okurları bu makaleye ulaşamadı. Konuyla ilgili olarak Hurriyet.com.tr’ye konuşan Dr. Emre Erdoğan, “ Türk olmanın dayanılmaz ağırlığını bir şekilde tecrübe etmiş olduk. Bu son derece enteresan ve matrak bir durum oluşturdu” dedi.

Haberin Devamı

İşte Hollings Center'dan abonelere gönderilen o yazı:

Türk akademisyenin makalesi Türklere yasak

cmumay@hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME!