Sürpriziyle, görkemiyle 2014 model oscarlar

Güncelleme Tarihi:

Sürpriziyle, görkemiyle 2014 model oscarlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2014 01:49

Los Angeles’ta Oscar gecesi öncesi Hollywood’un nabzını tuttuk. İşte, favorilerden demeçler, rekor üstüne rekor kıranlar törenden sahne çalacak isimler

Haberin Devamı

Gecede kazananlara takdim edilecek 3 kilo 900 gram ağırlığında, 34.3 santim boyunda, 295 dolar değerindeki tunç üzerine altın boyayla kaplama heykel, ‘Oscar’ adını 1931’de tamamen tesadüf eseri almış. O dönemde Akademinin kütüphanesinde bir memure olarak çalışan Margaret Herrick, yeni hazırlanan heykelciği gönünce “Aaa!! Ne kadar Oscar amcama benziyor!” şaşkınlığını yansıtınca uyanık bir gazetecinin o andan sonra heykelcik için ‘Oscar’ diye söz etmesi ve yazması işte dünyanın en çok izlenen şovunun adı olarak ölümsüzleşti.

Yapımcı, yönetmen, senarist, oyuncu, müzisyen, eleştirmen, toplam 5808 uzmandan oluşan jüri üyeleri aday olarak seçilen tüm eserleri izledikten, inceledikten sonra 24 dalda oylarını kullanıyorlar. Akademi de dallarında en yüksek oyu alanları “Yılın En..” i olarak açıklarken artık kalıplaşmış “And the Oscar goes to...” repliğiyle kazananı açıklıyor.

Törenin sunucusu Ellen DeGeneres, Oscar’ları ikinci kez sunacak. 2007’de sahneye lastik ayakkabılarla çıkmış, ilk defa bir sunucu sahneden inip davetliler arasına karışmıştı. Akademi, Ellen’in rahat ve sempatik davranışlarını çok sevmiş olacak ki tereddütsüz Ellen’a teslim ettiler geceyi. 2008’de 16 yıllık hayat arkadaşı Avustralyalı oyuncu Portia de Rossi ile evlenmesine dahi hoşgörüyle bakılan televizyon dünyasının gözdesi lezbiyen Ellen DeGeneres, aynı zamanda eşcinsel hakları savunucusu, konusunda mühim bir figür.
Bu yıl aday gösterilmeyenler, gösterilenlerden daha çok konuşuluyor; adaylar her zamankinden daha hararetle tartışılıyor. Sağ baştan sayalım: ‘Rush’ filminde Niki Lauda’yı canlandıran Daniel Brühl, ‘Her’ de nefis oynayan Joaquin Phoenix, ’All is Lost’ ile Robert Redford, ‘Captain Philips’te her zamanki gibi döktüren Tom Hanks, ‘Saving Mr. Banks’ ile İngiliz Emma Thompson ve ‘The Butler’ ile Oprah Winfrey... Coen Kardeşler de bu yıl sürpriz
bir şekilde saf dışı bırakıldı. Oysa ‘Inside Llewyn Davis’ ile birçok
festivalde, ödül töreninde ödülleri üçer beşer toplamıştı.

Haberin Devamı

Favoriler ne diyor?

“Kazanacağımı düşünmüyorum. Daha iyileri var” - Sandra Bullock
“79 yaşımdayım... Daha ne diyeyim!” - Judi Dench
“Böyle bir şansımın olması bile hoş” - Chiwetel Ejiofor
“İkinci kez harika olur!” - Jennifer Lawrance
“Meryl Streep’in gölgesinde oynamak hayaımın en zor işiydi. Tahminde bulunamıyorum” - Julia Roberts
“Belki de şeytanın bacağını kırma zamanı gelmiştir artık” - Leonardo DiCaprio
“Favori gösterilmeyi sevmiyorum” - Cate Blanchett

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!