Güvercin olanlar safları tutanlar

Haberin Devamı

CHP’yi izliyorum bir süredir, İzmir’de. Belediye başkan adayları açıklanınca ayağa kalktı ortalık. Özellikle yeniden aday gösterilmeyen belediye başkanları veryansın etti genel merkeze. Gerçi kendileri de başkan seçilmeden önce atanmış adaydılar ama olsun, onların hakkıydı yine de. (Genel merkezin en azından bir nezaket telefonuyla da olsa haber vermesi gerektiğini savunanlar, yerden göğe haklı bana göre).

Sonunda yıllardır, yuvasında bakınıp duran, “Ak Güvercin” bir hareketlenir gibi oldu. Konak, Urla ve Dikili belediye başkanları CHP’den istifa edip DSP’den aday oldu. Menderesli bir hamle yaptı, ama ortada kaldı gibiyken, bağımsız soyundu başkanlığa. Aliağa, Güzelbahçe eski belediye başkanları da kendilerine göre adaylığı hak etmişlerdi, olmayınca CHP’den uçuverdiler DSP’ye. Ege-Koop Genel Başkanı da CHP’den Büyükşehir adaylığı gerçekleşmeyince, Bayraklı’da güvercin olmaya karar verdi. Ege’de bir de Didim Belediye Başkanı var, CHP’den DSP’ye geçip aday olan.

Haberin Devamı

Gerekçeler olmaz mı
CHP çatısı altında hizmet verip aday olamayınca uçup gidenlerin mutlaka gerekçeleri vardır. Toptan özetlersek, Atatürk ve cumhuriyet ilkelerini korumak için, onurları zedelendiği için, mafyaya engel olmak için, vefasızlığa karşı çıkmak için, vatandaş kendilerini istediği için... Bunlar aklımda kalanlar, herhalde uzayıp gider...

Hesap zamanı değil
Neyse lafı uzattım yine. Ben kalanlardan söz etmek istiyordum aslında. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu... Yeniden aday gösterilmedi, ama partilerinde kaldı. Çoğu yeni adaylarla kucaklaştı, “CHP’nin başarısı için, CHP saflarında mücadeleye devam” dedi.

Karşıyaka’nın güçlü isimlerinden Cihan Türsen, bağımsız ve DSP’den adaylık önerilerini geri çevirdi:
“Karşıyaka’ya kıyamadık, CHP’ye kıyamadık...”
Dikili’yle özdeşleşen Osman Özgüven de aday gösterilmedi ve, “Haksızlık nedeniyle yanlış arayışlara yönelmenin emek ve demokrasi mücadelemize zarar vereceğini düşündüğümü belirtmek isterim. Şimdi hesaplaşma zamanı değildir” dedi. Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, kendi yerine aday gösterilen Ercan Ekici’ye destek verdi, seçim çalışmalarına da katıldı.

Haberin Devamı

Bir karışıklık var ama
CHP İzmir’den toplu bir özet sunmak istedim bugün. Akıllarda kalsın diye. Ortalık durulur mu, bilemem. Haaa unutmadan, AK Parti kurmayları gelişmelerden çok mutlu...
Veee sonuç olarak, CHP’den uçup gidenler, kendilerine göre, doğru kararı vermiştir.
Haaa, amaçları asla oyları bölmek falan da değil. (Oy pusulasında DSP’ye vurulan mühür CHP için de geçerli sayılacak da biz mi bilmiyoruz).
Herkese kolay gelsin. Önemli olan İzmir’in kazanması, sonuç olarak da memleketin. Değil mi?

Yazarın Tüm Yazıları