Mogan Gölü çöplüğe döndü

Güncelleme Tarihi:

Mogan Gölü çöplüğe döndü
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2014 01:26

Mogan Gölü’nde yaşanan çevre felaketi tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşlar, göldeki atık yarımadası ve çöplerin temizlenmemesini eleştirerek, “Ankaralıların nefes alabildiği tek yer olan Mogan Gölü için harekete geçilsin” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet’in defalarca gündeme getirdiği Mogan Gölü’ndeki çevre kirliliği hızla artıyor. 227 kuş türü tarafından barınma, üreme, konaklama amaçlı kullanılan gölde, Gerder Mahallesi’ndeki ‘Andezit taş ocaklarından’ Sukesen Deresi kanalıyla dökülen atıklar nedeniyle çevre felaketi yaşanıyor. Canlılar, göle dökülen atıkların yanı sıra Sukesen Deresi’ne atılan pet şişe ve çöplerin arasında yaşam mücadelesi veriyor.

ACİLEN HAREKETE GEÇİLMELİ

Önceki aylarda defalarca gündeme getirilen çevre kirliliği ile ilgili olarak hiçbir önlem alınmamasına tepki gösteren Gölbaşı halkı, göle dökülen atıklar sebebiyle oluşan atık yarımadasının temizlenmemesini de eleştirdi. Mogan Gölü’nün Ankara’nın doğa harikalarından biri olduğunu dile getiren çevre sakinleri, “Yüzlerce canlı türünün yaşadığı, Ankaralıların nefes alabildiği tek yer olan Mogan Gölü için yetkililer acilen harekete geçmeli” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!