Mansur Yavaş mitinginde pankarta gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Mansur Yavaş mitinginde pankarta gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2014 01:29

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mansur Yavaş, Haymana mitinginde kürsünün karşısındaki binanın üzerinde pankart açmak isteyen 3 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Seçim otobüsü üzerinde konuşma yaptığı sırada karşı apartmanın çatısında pankart açmak isteyen 3 kişiyi fark eden Yavaş, “O provokasyonu yapmayın. Ankara'nın kirli siyasetini görüyorsunuz. 20 yıldır Ankara'yı bunlar idare etti. Ancak 31 Mart'ta bu hesaplar sorulacak. 20 yıldır sizi yalanlarla kandırıyorlar.” dedi. Yavaş'ın bu uyarısından sonra pankart açmak isteyenler çatıdan indirilerek gözaltına alındı.

USULSÜZLÜKLERİN HESABI SORULACAK

CHP Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mansur Yavaş, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçim çalışmaları kapsamında Ankara'nın Haymana İlçesi'ne ziyarette bulundu. Haymana'dan önce Oyaca Beldesi'ne uğrayan Yavaş, burada vatandaşlarla selamlaştı. Cuma Namazının ardından Haymana'ya hareket eden Yavaş, burada da partililer tarafından karşılandı. Yavaş'a, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ve İzzet Çetin de eşlik etti. Seçim otobüsü üzerinde halka seslenen Yavaş, Ankara'nın yönetim sorunu olduğunu söyledi. Belediye'nin kaynaklarının kullanımında yapılmış olan usulsüzlüklerin hesabını soracaklarını ifade eden Yavaş, “Kul hakkı yenmişse, yetimin hakkı yenmişse kuruşu kuruşuna hesap sormak boynumuzun borcudur.” ifadelerini kullandı.
Mansur Yavaş'ın konuşması sırasında seçim otobüsünün karşısında bulunan binanın çatısında 3 kişi pankart açmak istedi. Yavaş'ın söz konusu kişileri fark etmesi üzerine, “O provokasyonu yapmayın. Ankara'nın kirli siyasetini görüyorsunuz. 20 yıldır Ankara'yı bunlar idare etti. Ancak 31 Mart'ta bu hesaplar sorulacak. 20 yıldır sizi yalanlarla kandırıyorlar.” ifadelerini kullandı.
Bu sırada alandaki partililer binanın girişine doğru yöneldi. Çatıdan indirilen kişiler polis tarafından gözaltına alındı. Pankart ise açılmadan kaldırıldı.

Haberin Devamı

BÖYLE BİR MANTIK VE DEMOKRASİ YOK

Başkan adayı Yavaş ve beraberindekiler Haymana Belediye başkan adayı Fazlı Çınar'ın Seçim İletişim Merkezi'nin açılışını yaptı. Burada partililere seslenen Yavaş, Ankara'da herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışı içerisinde olacaklarını ifade etti. Yavaş şöyle devam etti: “Ankara tertemiz olacak. Herkesin belediye başkanı olup herkesi kucaklayacağız. Çok oy verenden daha çok hizmet yapacak. O zaman oy vermeyenlerden vergi almayın. Böyle bir mantık ve demokrasi yok. Seçildikten sonra nasıl bir Ankara olacak göreceksiniz. Ankara'ya nur yağacak nur. Bu nurun fitilini de Haymana ateşleyecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!