Aldatma bir yol kazasıdır

Aldatma veya aldatılma daha çok duygusal boşluklar nedeniyle yaşanıyor.

Haberin Devamı

Aldatılmak kişide özgüven kaybına, artık eskisi gibi yakışıklı veya güzel, seksi veya çekici biri olmadığı düşüncelerine, eşi tarafından beğenilmediği hissiyatına, değersizlik ve çaresizlik duygularına yol açabiliyor. Bu duygularla baş etmek hiç kolay değil. Bu nedenle çiftin evlilik ve ilişki terapisi alması ve konuşarak sorunlarını aşmaya çalışması gerekiyor. Çünkü aldatma bir yol kazasıdır. Terapi sürecinde aldatılan kişinin kendi özgüvenini ve özsaygısını yüksek tutması, aldatılma üzerine eşiyle konuşması, eşinin neden buna ihtiyaç duyduğunu anlamaya çalışması ve kendisine düşen bir pay varsa onu fark etmesi ve değiştirmesi, aldatan kişinin ise samimiyet, dürüstlük ve sabırla güveni yeniden tahsis etmesi önem taşıyor. Barışma ve affetme süreciyle birlikte, bu yöndeki duyguların değiştiği gelen sorularda da belirginlik gösteriyor:

Haberin Devamı

- 12 yıllık evliyim, 3 çocuk babasıyım. İlk başlarda eşime karşı olan cinsel ilgim zamanla azalmaya başladı. Özellikle çocuklardan sonra eşim bana bir kadın gibi değil bir anne gibi gelmeye başladı. Bu nedenle cinsel mutluluğu dışarıda aradım ve eşimi aldatmaya başladım. Ancak geçmişte eşimle hiçbir sorun yaşamazken dışarıda erken boşalma sorunuyla boğuşur oldum. Sizce bunun nedeni nedir, ne yapmalıyım?

Evliliğinde cinsel yaşamdan payına düşeni alamamış erkekler, kendilerini başka yönlerde yüceltmeye çalışabilir ve Türk aile yapısına çok zarar veren aldatma eğilimi gösterebilirler. Aldatmanın verdiği suçluluk duyguları, yeni bir bedenin keşfinin aşırı heyecanı ve yaşanan gerginlik kaçınılmaz olarak erkeği erken boşalmaya programlayabilir. Rahat olun. Evlilikte tamiri en zor sorunlardan biri olan aldatma, mutlu aile yapısının önündeki en büyük engellerden biridir. Bu nedenle mutluluğu dışarıda aramak yerine, cinsel yaşamınızı renklendirebilmek için aşk oyunlarına yer vermenizde, gerekirse eşinizle birlikte cinsel terapi almanızda ve en önemlisi sizde suçluluk duygularıyla erken boşalmaya neden olan aldatma davranışınızı gözden geçirmenizde fayda var.

Haberin Devamı

EŞİM BENİ ALDATIYOR MU?

- Yedi aylık evli bir kadınım. İlk başta her şey çok güzeldi fakat son zamanlarda eşimi dalıp giderken buluyorum. Nedenini sorduğumda “Yorgunum!” diyor. Tartıştığımız zamanlarda ise sert çıkışları oluyor. Geçtiğimiz ay sohbet ederken, çok sevdiği ve yıllarını geçirdiği sevgilisinden ayrılmak zorunda kaldığını anlattı. Bu nedenle eşime karşı çok kuşkucuyum. Sizce onu düşünüyor mudur?

Evlenmeden önceki ilişkiler doğal kabul edilmeli ve geçmişte bırakılmalıdır. Önemli olan eşinizin evliliğiniz süresince size ve ilişkinize verdiği değerdir. Evliliğinizden ve eşinizden şüphe duymaktan kaçınmanızda fayda var. Çünkü kuşkucu düşünceler somut bir kanıta dayanmıyorsa sadece ilişkiyi yıpratır. Bu durum ilişkinizi gerginleştirebilir ve içinden çıkılmaz bir hal almasına neden olabilir. Sevginin ve sadakatin bu derecede sorgulanması eşinizde huzursuzluk yaratabilir, aklında olmayan kişiyi ve olayları onun aklına düşürmenize yol açabilir. Bu durumda yapmanız gereken önce kendinize ve eşinize güvenmek, sonra suçlamadan açık iletişim kurarak ilişkinizde rahatsız olduğunuz noktaları onunla paylaşmaktır. Aklınızdan kuşkucu düşünceleri çıkarabilmek adına kendinize yeni uğraşlar bulmak ya da hobiler edinmek de faydalı olacaktır.

Haberin Devamı

BİR KEZ ALDATTIM...

- 2 yıllık evli bir kadınım. Geçenlerde işyerindeyken, internet üzerinden biriyle tanıştım ve kendime çok yakın hissettim. Bu nedenle iki kez buluştum. Son buluşmada birlikte olduk. Pişman değilim ama çok karışık duygular içindeyim. Sizce ona aşık mı oldum? Eşimden ayrılmalı mıyım?

Her kadın kendisiyle ilgilenen, değer veren, iltifat eden birine anlık bile olsa ilgi ve arzu duyabilir. İki yıldır düzenli giden evliliğinizle, bir seferliğe mahsus yaşadığınız heyecanı karşılaştırırsanız yanılgıya düşebilirsiniz. Çünkü yasak ilişkiler insana her zaman daha çekici gelir. Unutmayın karşınıza internette tanıştığınız bu erkek çıkmasaydı, eşinizi sevmeye devam edecektiniz. Demek ki, eşinizle olan ilişkinizde heyecanınızı yitirmişsiniz. Aksi takdirde, hiç tanımadığınız biriyle buluşmaya gitmez ve cinsel ilişki yaşamazdınız. Eğer evliliğinizde yolunda gitmeyen problemleriniz olduğunu düşünüyorsanız, bunu eşinizle bir an önce paylaşmalısınız. Sırf heyecan aramak için eşinizden ayrılırsanız, bir süre sonra pişman olabilirsiniz. Konuşarak her şeyin çözüleceğini unutmayın. Size önerim eşinizle açık bir iletişim kurmanız ve yatak odanızı biraz daha hareketlendirmeniz şeklinde olacaktır.

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

İnsan düşünerek ve sorumluluğunu alarak konuşmalı, çünkü söz çıkınca ağızdan dönüşü yoktur, havaya karışır zehri, kimi veya neyi öldüreceği hiç ama hiç belli olmaz...

Yazarın Tüm Yazıları