'Hız limitinin artırılması trafiği rahatlatacak'

Güncelleme Tarihi:

Hız limitinin artırılması trafiği rahatlatacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2014 01:26

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile şehir içi bölünmüş yollarda hız sınırının 90 kilometreye çıkarılmasını olumlu bulduklarını belirterek, uygulamanın şehir içi trafiği rahatlatacağını ifade etti. Öte yandan Ankara'da ana arterlerde 70 olan hız sınırının henüz, 90'a yükseltilmediği, uygulamanın UKOME'nin alacağı karar sonrası başlayacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, yaptığı açıklamada, daha önce şehir içinde trafiğin yoğun aktığı noktalarda hız limitinin bazı yerlerde 50, bazı yerlerde 70 kilometre olarak uygulandığını hatırlattı. Şehiriçi bölünmüş yollarda hız limitinin 90 kilometreye çıkarılmasının hem istenmeyen trafik kazalarının önüne geçilmesi hem de trafiğin akışını sağlamak açısından iyi bir uygulama olacağının altını çizen TŞOF Başkanı Apaydın, şunları kaydetti:

'KAZALARIN AZALMASINI BEKLİYORUZ'

"Yeni düzenleme ile il ve ilçe trafik komisyonları ile ulaşım koordinasyon merkezleri (UKOME), yerleşim yeri içinden geçen bölünmüş devlet ve il yolları ile belediyelerin yapım ve bakımından sorumlu olduğu taşıma kapasitesi yüksek, can ve mal güvenliği açısından gerekli tedbirlerin alındığı, yaya geçişlerinin alt ve üst geçişlerle sağlandığı bölünmüş karayollarında, araç cinsleri için ayrı ayrı olmak üzere hız sınırlarını 32 kilometre, yerleşim yeri içinde bulunan diğer bölünmüş karayollarında ise 20 kilometreye kadar artırmaya yetkili kılınmıştır. Bu uygulama ile hız sınırı her araç için 90 kilometreye çıkarılabileceği gibi, azami 90 kilometre olmak üzere ayrı sınıftan araca farklı hız sınırı da getirilebilecek. Hız arttırma yetkisi UKOME ve il trafik komisyonlarında olup, uygulama ile kazaların azalmasını bekliyoruz. Öte yandan altyapısı uygun olmayan ara yollarda hız sınırı 50 kilometre olarak korunmaya devam edecektir. Vatandaşımız hız limiti işaretlerine dikkat etmeli."

Haberin Devamı

ANKARA'DA NE ZAMAN BAŞLAYACAK

Öte yandan Ankara'da ana arterlerde 70 olan hız sınırının henüz, 90'a yükseltilmediği, uygulamanın UKOME'nin alacağı karar sonrası başlayacağı öğrenildi. Yetkililer; Eskişehir Yolu, Konya Yolu, Samsun Yolu, İstanbul Yolu, Anadolu Bulvarı, Ankara Bulvarı ve 1071 Malazgirt Bulvarı gibi ana arterlerde hız sınırının 70 olduğunu hatırlattı. Bazı sürücülerin 90 hız sınırının Ankara'da uygulanmaya başladığını düşünerek, cezalı duruma düştüklerini belirten yetkililer, yeni hız sınırı için UKOME kararının alınması gerektiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!