Kırım'da referandum 30 Mart'a çekildi

Güncelleme Tarihi:

Kırımda referandum 30 Marta çekildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2014 12:16

Türkiye'nin yerel seçimlere kilitleneceği 30 Mart'ta, Kırım da kendi kaderi açısından kritik bir oylamaya gidecek.

Haberin Devamı

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin bağımsızlık ilan etme anlamına gelecek referandumunun daha önce ilan edilen 25 Mayıs tarihinden 30 Mart’a alındığı açıklandı.

27 Şubat günü Kırım’ın başkenti Simferopol’daki silahlı kişilerin bastığı parlamento tarafından görev başına getirilen Başbakan Sergey Aksenov, “Gelişmeler referandumun bir an önce yapılmasını gerektiriyor. Bu nedenle daha önce Kırım parlamentosu tarafından alınan kararla 25 Mayıs tarihinde yapılması öngörülen referandumun 30 Mart tarihinde yapılacağını ilan ediyorum” dedi.

Kırımda referandum 30 Marta çekildi

DAVUTOĞLU, TURÇİNOV'LA GÖRÜŞTÜ
Kiev'de ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ukrayna geçici Devlet Başkan ve Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov'la bir araya geldi.

Haberin Devamı

Kırımda referandum 30 Marta çekildi
KIRIM’DA “RUS İŞGALİ”

Anadolu Ajansı'nın haberien göre, yaklaşık bir saat süren ve basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Ukrayna'daki gelişmelerle ilgili fikir alışverişinde bulunulduğu belirtildi. Görüşmede, eski Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ve milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu da hazır bulundu.

Turçinov, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, iki ülke halkları arasındaki dostuluğun çok eskiye dayandığı belirtti, Türkiye'nin kendileri için çok önemli bir ülke olduğunu söyledi. Türkiye ve Ukrayna arasındaki ekonomik ilişkilerin de çok güçlü olduğunu ifade eden Turçinov, bu ilişkilerin daha da gelişeceğini kaydetti.

Kırımda referandum 30 Marta çekildi
DAVUTOĞLU KİEV'DE TATAR LİDERLE GÖRÜŞTÜ

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR
Ülkesinin zor bir dönemden geçtiğini dile getiren Turçinov, Türkiye'nin Ukrayna'daki olayları anlayışla karşıladığı için teşekkür etti.

Turçinov, kaçak devlet başkanı Viktor Yanukoviç'le birlikte üst düzey yetkililerin de görevden ayrıldığını hatırlatarak, önceki iktidardan zor bir miras devraldıklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı DAVUTOĞLU'nun bugünkü temasları çerçevesinde, Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ve Dışişleri Bakanı Vekili Andrey Deşitsa ile de görüşmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!